Last news in Fakti

20 Ноември, 2015 12:15 1 679 2

Лов на джихадисти и в Кувейт

  • кувейт-
  • джихадисти-
  • лов

Разбита е клетка, предоставяла оръжия и пари на Ислямска държава

Лов на джихадисти и в Кувейт - 1
Снимка: БТА/AP

Полицията в Кувейт арестува няколко души, за които се смята, че са членове на терористична клетка, предоставяла средства и оръжие на екстремистката групировка Ислямска държава, съобщи Би Би Си.

Смята се, че ливански гражданин на име Осама Каят е признал, че е закупил ракети и оръжие от задържаните. От групата са задържани петима души.

През юни 27 души загинаха след атентат срещи една от най-старите шиитски джамии в Кувейт. Отговорността за атентата пое радикална група, счита за клон на Ислямска държава.

Според властите в Кувейт разбитата клетка е събирала пари и членове за Ислямска държава. Парите са били пренасочвани към банкова сметка в Турция. В групата е имало двама сирийци и ливанци от австралийски произход. Не е ясно дали те са били сред задържаните.

Мерките за сигурност в редица държави са затегнати след атентатите в Париж, които убиха 129 души. През тази нощ най-голямата метро станция в Лондон на улица „Бейкър Стрийт“ бе евакуирана след взрив. Оказа се, че това е била контролирана експлозия от страна на полицията на подозрителен автомобил в близост до района.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пънчо

    0 0 Отговор
    Що за животно е ливано-сириец от австралийски произход?
  • 2 кроко

    0 0 Отговор
    Какво значи предотставяла - като си намерят пари на улицата и са ги дарявали на ИД ли? И от време на време са им пращали по куриер колети с ракети, закупени от кварталната бакалия