Last news in Fakti

22 Ноември, 2015 15:20 1 188 0

Свлачище в мина в Мианмар уби 90 души

  • мианмар-
  • свлачище-
  • мина-
  • сметище-
  • нефрит

Екипи продължават да издирват хора под развалините

Свлачище в мина в Мианмар уби 90 души - 1
Снимка АП/БТА

Свлачище в нефритена мината е отнело живота на най-малко 90 души. Инцидентът е станал в северната част на Мианмар, твърдят свидетели, цитирани от Би Би Си.

Жертвите са били погребани, когато огромна купчина отпадъци, изхвърлени от миннодобивните компании, се срина в Качин, съобщиха медиите в Бирма.

Много от загиналите са чистачи, живеещи на или в близост до сметището на мината. Те претърсвали отпадъците с надеждата да намерят фрагменти от нефрит, който да продадат.

В провинция Качин се добива един от най-добрите нефрити в света.

Свлачището е станало в ранните часове на неделя сутрин. Властите съобщават, че се издирват десетки хора.

Мащабна спасителна операция е в ход. На помощ са се притекли Червеният кръст, армията, полицията и местни групи доброволци. Всички те копаят и търсят затрупани хора.

Местният вестник "Global New Light of Myanmar" пише, че повечето от загиналите са спели в колибите си, когато свлачището е тръгнало.

"Виждаме десетки мъртви тела и никой не знае колко хора живеят тук", заяви местен служител на реда. Той каза, че само един човек е бил изтеглен жив от развалините, но е починал скоро след това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА