Last news in Fakti

15 Април, 2024 04:45 540 0

Свлачище погуби поне 15 души в ДР Конго

  • др конго-
  • свлачище-
  • загинали

Над 60 човека остават в неизвестност

Причинено от проливни дъждове свлачище в ДР Конго причини смъртта на най-малко петнадесет души, а поне шестдесет души са в неизвестност, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА, като се позова на съобщение на местните власти от вчера.

Седем души са били извадени живи изпод земната маса, свлякла се в събота в близост до пристанището на река Камча до град Идиофа, в провинция Квилу.

"Над пристанището има хълм и дъждът причини свличане на земната маса от хълма", обясни за АП представителят на местната власт Деде Мупаса. Временно изпълняващият длъжността на губернатор на провинцията Фелисиан Кивай заяви пред представители на медиите, че на място веднага е бил пратен спасителен екип.

Местен представител уточнява за АП, че не може да се определи точният брой на хората в неизвестност, защото всяка събота в района има пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА