Last news in Fakti

4 Декември, 2015 11:01 1 414 0

Ликвидираха лидера на талибаните в Афганистан

  • афганистан-
  • талибани-
  • молла ахтар мохамад мансур-
  • починал

Информацията е потвърдена от представители на официалните власти в страната. Молла Ахтар Мохамед Мансур оглави екстремисткото движение в края на юли

Лидерът на екстремистката групировка „Талибан” в Афганистан молла Ахтар Мохамад Мансур е починал от раните си, получени в сряда при престрелка с друга групировка. Това съобщава от агенция "Синхуа", цитирана от ТАСС.

"Мансур беше тежко ранен в престрелка в сряда, след ожесточен спор с други командири на бунтовническата групировка", заявил пред агенцията неназован източник.

Според китайската агенция информацията е потвърдена от официалните власти в страната.

Молла Ахтар Мохамед Мансур застана на чело на движението в края на юли. Той замени покойния основател на групата, молла Мохамед Омар.

След като той стана новият лидер на движение "Талибан", то се разцепи на две фракции като една част от талибаните отказаха да го приязаят за свой лидер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: