Last news in Fakti

6 Декември, 2015 10:17 2 671 2

Талибаните: лидерът ни е жив!

  • афганистан-
  • талибани-
  • молла ахтар мохамад мансур

Информацията за смъртта на молла Ахтар Мохамед Мансур се появи в петък

Ислямистка група "Талибани" пусна петминутен аудио запис, в който се посочва, че лидерът им молла Ахтар Мохамад Мансур е жив и здрав и не е бил ранени или убити в престрелка в Пакистан, съобщи АП.

Изявлението бе направено след дни на несигурност относно съдбата на лидера на талибаните, след множество съобщения, че той е тежко ранен след престрелката в дома на друг талибански командир в Куета, западен Пакистан и в последствие починал от раните си.

В 16-та минута на съобщението се казва, че докладите са били умишлено разпространени, за да създадат разделение сред талибаните.

"Аз съм сред моите хора. Този инцидент никога не се е случвал и това не е вярно. Това е пропаганда на врага", казва мъжът, който говори от съобщението.

Не се знае дали гласът наистина принадлежи на Мансур въпреки че някои високопоставени членове на талибаните, цитирани от Ройтерс заявиха, че това е той.

Той каза, че в петък талибаните са влезли в сблъсъци с афганистанските военни в провинция Вардак. Тогава са пострадали цивилни. Гласът ор записа изказа съболезнования за мъртвите цивилните и пожела скорошно и леко възстановяване на ранените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕЕЕ

    0 0 Отговор
    И нашия -Св.Никола- и той е жив.
  • 2 ВАНКО

    0 0 Отговор
    Пуснат 5-минутен аудиозапис, в 16-тата минута от съобщението...
Новини по държави: