Last news in Fakti

19 Януари, 2016 08:42 4 557 5

Хокинг: Човечеството е в риск, трябва да избягаме

  • стивън хокинг-
  • риск-
  • земя-
  • планета-
  • човечество-
  • унищожение-
  • колонизация-
  • космос

Човечеството трябва да колонизира други планети, за да се спаси

Хокинг: Човечеството е в риск, трябва да избягаме - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският физик Стивън Хокинг заяви, че човечеството е в риск от собственото си унищожаване, съобщи Би Би Си.

Според един от най-великите умовете на нашето време технологичният напредък ще създаде „нови начини нещата да се объркат“.

Хокинг заяви, че с течение на времето и през следващите няколко хиляди години шансът Земята да бъде унищожена е сигурен.

Отговорът? Човечеството трябва да колонизира други планети, за да се спаси. Това е единственият начин според Стивън Хокинг краят на „синята планета“ да не означава край на човечеството.

Британецът, обаче, предупреди, че подобна колонизация няма да е възможна поне в следващите сто години, така че през това време хората трябва да бъдат много внимателни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 0 Отговор
    - Деца, има ли живот на Луната?
    малкият Иванчо:
    - И там няма, другарко.
  • 2 glok

    1 1 Отговор
    дивотиите на стивън хокинг - край нямат!
  • 3 arbo

    0 1 Отговор
    Глоки, абсолютно е прав човека!!! То всяко десетилетие се изправяме пред трета световна, та камо ли през следващите 2-3 хиляди години, когато всеки терорист ще разполага с оръжие, с което да може да унищожи земята! А ти си хиляди години от интелекта на това човече на снимката!
  • 4 тошибиян

    1 0 Отговор
    този верно е луд хахах аз вярвам в извънземни и комуникирам с тях но тоз определено е луд..от така наре4еното 4ове4ество евентуално ще избяга само елитът другите ше измрат тука
  • 5 Да де

    1 0 Отговор
    То това, че човечеството упорито се опитва да се самоунищожи е повече от ясно на всеки , обаче дали решението е бягство на друга планета? Според мен има два сериозни недостатъка на тази идея: 1. Вместо да бягаме, като преди това сме направили редица простотии, за да си унищожим планетата, не е ли по-добре да си я опазим. На първо време, като забавим тази надпревара в производства и в какво ли не, която се насажда предимно от САЩ? Като избягваме ГМО-та, клонинги, шистови газове и какви ли не други абсолютно излишни извращения. 2. Ами по тази логика, ние перманентно ще колонизираме други планети и също така ще ги унищожаваме систематично, така ли? Да ме извинява г-н Хокинг, защото знам, че е доста напред в материала, обаче това типично американско мислене малко ме дразни! Това всичкото е едно към едно разбирането на САЩ за бъдещето и е изключително безперспективно и мрачно.
Новини по държави: