Last news in Fakti

4 Февруари, 2016 16:57 2 355 1

Предотвратен атентат на „Ислямска държава“ в Берлин

  • ислямска държава-
  • берлин-
  • германия-
  • александерплац-
  • атентат-
  • полиция-
  • предотвратен

Четиримата заподозрени са от Алжир

Предотвратен атентат на „Ислямска държава“ в Берлин - 1
Снимка: Wikipedia

Германската полиция е провела операции срещу предполагаеми членове на терористичната организация „Ислямска държава“. Разследването е съсредоточено срещу четирима от джихадистката сцена, съобщи днес берлинската полиция.

По данни на берлинската прокуратура е бил планиран атентат в столицата.

Според немски вестник „Билд“, атентатът е бил насочен срещу едно от символните места на Берлин – „Александерплац“. Говорител на разследващите органи отказа да коментира тази информация.

Четиримата заподозрени са от Алжир. Един от тях се търси от алжирските власти. По данни на полицията е бил обучен в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Г-жа Меркел може поотделно да се ръкува,прегръща и целува с всеки един "бежанец", но е факт, че немското общество натрупва все по-вече нагативи към тая емигрантска пасмина.Този път не са успели - немските служби си знаят работата! Но тия са гадове и са отвратителни от всеки един ъгъл. Ако не успеят 8 пъти ,на деветия ще има в Германия национален траур ! Ангела какви ли крокодилски сълзи има да лее тогава.....Дано изляза лош пророк ! Вече започнаха да си показват " перфектното възпитание и обноски" по цяла Германия. За това не е чудно, че германците им палят бараките и се отнасят с презрение към тях. В неведение съм, как смятат немските политици да ги приобщят към културните ценности на своята нация ??!?
Новини по държави: