Last news in Fakti

5 Февруари, 2016 11:58 1 041 0

Германските служби с над сто сигнала за членове на ИД

  • германия-
  • ид-
  • сто-
  • сигнала-
  • служби

Германската служба за защита на конституцията (контраразузнаването) е получила над сто сигнала за членове на Ислямска държава, които пребивават като бежанци в Германия, съобщава wallstreet-online. Цитиран е германския вестник „Берлинер цайтунг“, който се позовава на шефа на службата за защита на конституцията Ханс-Георг Маасен. Той е назовал това число в разговор в германското вътрешно министерство с представители на фракциите в Бундестага. Според германските служби за сигурност, досега са направени 230 опита на джихадисти да вербуват бежанци за свои членове.

За германската телевизия ZDF Ханс-Георг Маасен заяви, че службата му не разполага с информация за предстоящ в скоро време терористичен удар, но че има сигнали за хора в Германия, които планират да осъществят такива терористични атаки.
Германската служба за защита на конституцията още през декември е информирала полицията за подозренията срещу арестувания в четвъртък 49-годишен алжирец. През последните седмици той е бил интензивно следен.

В четвъртък германската полиция проведе операции срещу предполагаеми членове на терористичната организация „Ислямска държава“. Разследването е съсредоточено срещу четирима заподозрени от Алжир. Според медийни съобщения е бил подготвян атентат срещу едно от символните места на Берлин – „Александерплац“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: