Last news in Fakti

11 Февруари, 2016 19:46 2 230 6

Джон Кери иска „всичко или нищо“

  • сергей лавров-
  • джон кери-
  • сащ-
  • русия-
  • всичко или нищо-
  • сирия-
  • преговори

Ще има ли резултат от разговорите в Мюнхен?

Джон Кери иска „всичко или нищо“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Основните сили започват нов кръг от преговори, фокусирайки се върху прекратяване на огъня и достъп за хуманитарната помощ в Сирия.

Но докато сирийската опозиция не е готова за примирие в настоящия политически климат, защото няма доверие на руснаците, дипломатите не виждат голям шанс за напредък в преговорите.

Външният министър на Русия Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Джон Кери се срещнаха в Мюнхен преди началото на заседанието на Международната група за подкрепа на Сирия.

Западен дипломат сподели пред „Ройтерс“, че Кери иска незабавно прекратяване на огъня в Сирия - „всичко или нищо“ - въпреки че Кремъл предложи примирие от началото на следващия месец.

Сирийската опозиция и Франция настояват Вашингтон за по-ангажирано отношение и оказване на натиск върху Москва за спиране бомбардировките.

Лавров заяви, че Русия е предложила на САЩ „конкретна схема“ за прекратяване на огъня. Външният министър отбеляза, че се надява Вашингтон бързо да разгледа плана, имайки предвид факта, че той не е сложен.

Високопоставен западен дипломат сподели пред „Ройтерс“, че е песимистично настроен относно срещата в Мюнхен и перспективата за конкретни резултати: „Тази среща рискува да бъде безкрайна и се опасявам, че резултатът ще е изключително малък“.

В същото време САЩ призова съюзниците си да допринесат повече в борбата срещу групировката „Ислямска държава“ - независимо от резултата на дипломатическите преговори за Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    1 2 Отговор
    На Джон Кери в едни други среди му казват Мери.
  • 2 Бай Коста

    0 2 Отговор
    Без да съм високопоставен западен дипломат като анонимния цитиран, от опит знам, че когото някой иска всичко или нищо, получава нищо.

    Коментиран от #3

  • 3 FR V

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Коста":

    Преди да ръсиш мозък си закопчей цървулите .
    Някога Америка да е била губеща?!
    При тези цени на петрола и газта руснаците няма дълго да дрънкат оръжие защото ресурсите свършват.
    Военните кампании в Украйна и Сирия ще им струват твърде скъпо, а ефекта от тях ще е огромната омраза на украинците и сирийците към тях.Така, че може случайно да познаеш:
    "... че когото някой иска всичко или нищо, получава нищо."

    Коментиран от #4

  • 4 бум бсм

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "FR V":

    Неграмотния явно сте вие Щом Не знаеш Че Американците са Най Задлъжнвлата Нация в света крепяща се единдтвено на Конспирации и Войни по света

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бай Коста

    0 0 Отговор
    До номер 3.
    Америка беше губеща във Виетнам, Ирак, Афганистан. Дълго присъствие, много фукане и нищо накрая.
Новини по държави: