Last news in Fakti

17 Февруари, 2016 05:45 11 502 18

Разработват оръжие, чиито снаряди са седем пъти по-бързи от звука

  • оръжие-
  • снаряди-
  • междузвездни войни-
  • технология-
  • скорост-
  • звук-
  • сащ-
  • флот

Новото оръжие може да влезе на въоръжение в американския флот след 2 години

Разработват оръжие, чиито снаряди са седем пъти по-бързи от звука - 1
Стопкадър и видео: YouTube

Радикално оръжие, което може да изстреля снаряди със скорост седем пъти по-бърза от тази на звука, може да влезе на въоръжение в американската армия, съобщи „Дейли мейл“.

Според изданието става въпрос за релсова пушка, която може да изстрелва снаряди на разстояние от 160 километра със скорост 8690 км/ч. Всеки ще тежи 10 килограма.

Футуристичното оръжие е описано като „технология от Междузвездни войни“. Мощта му ще е толкова голяма, че три бетонни стени или шест стоманени плочи няма да могат да устоят на удара.

Новият коз в ръкава на американските военноморски сили може да бъде използван най-рано през 2018 година.

Вместо барут ще се използва електричество, за да ускори снаряда седем пъти повече от скоростта на звука.

Адмирал Пит Фанта от американския флот заяви, че прототип на оръжието може да бъде поставен на разрушителя „Линдън Б. Джонсън“. Все още обаче не е взето окончателно решение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    1 0 Отговор
    Сериозна разработка !
    САЩ разработват, а някои твърдят, че вече са разработили, още и крилата ракета развиваща скорост 7 пъти тази на звука, което притеснява руснаците.
    Гонка вооружение.
  • 2 КЧПР

    1 0 Отговор
    е балистичната ракета като си пръсне 140 бойни глави как ще ги уцелят всичките от стратосферата?

    Коментиран от #6

  • 3 Анализатора

    4 2 Отговор
    Сигурно с това оръжие ще гонят негрите от северна Африка да бягат в Европа
  • 4 Факти бг

    1 0 Отговор
    В името на благоденствието и мира, по света се изобретява и произвежда оръжие за ... милиарда долара, евро и т. н. За култура се отделят ... милиарда.
  • 5 честно

    2 2 Отговор
    Електро магнитно оръдие Суууупер стара разработка Вече Компрометирана защото всичко командвано по Електрико-елетронен Път му се ЗАГЛУШАВАТ и БЛОКИРАТ управляващите сигнали от ЕМИ -оръжие с което руснаците Побъркаха в черно море us разрушителя Доналд хук

    Коментиран от #9, #12

  • 6 mediator37

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "КЧПР":

    Бъркаш с боеприпас на РСЗО СМЕРЧ - ракетата 9М55К — 300-мм реактивнен снаряд с касетъчна бойна глава, но и тя няма 140, а 72 бойни елемента. Лично аз с повече бойни елементи не знам да има руско ракетно оръжие.
    Максимум на 8 (12) бойни глави по 1 Мегатон се разделя най-голямата им МБР Воевод.
  • 7 Бат Обама

    2 0 Отговор
    То не е за учудване, все пак бюджета им за армията и разработки е колкото целия бюджет на България за 10 години напреде ...
  • 8 ДОН КОРЛЕОНЕ

    1 0 Отговор
    В който са парите ,в него са свръх модерните разработки!
  • 9 незнайко

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "честно":

    Прав си. Докато се създават нови оръжия, СВЕТА няма да се оправи. Всички говореха за разоръжаване а какво се получава на практика? Въоръжаване до ЗЪБИ.
  • 10 БАТ мишо

    1 3 Отговор
    тас ,,нова,, разработка руснаците я откриха в 1968 и около 1980 я отебаха щото нема кой да те остай да я използваш освен камилари в пустинята - подробно е показана в ударная сила серийките - от 1968 до края и където откриват както правилно отбеляза някой че с РЕБ могат да ти вдигнат кораба в въздуха със собствената установка а е прекалено голямо за да го сложиш на нещо друго
  • 11 Христофор Карамфилов

    3 0 Отговор
    Това съвсем не е нова разработка,експериментира се с нея много отдавна,както споменаха колегите по-надолу.Дори и Садам беше възложил да му направят подобно оръдие.Защо не се наложи самата технология.Крилатите ракети изместват все по-успешно артилерийските установки.Съвременните под-калибрени гладкостволни оръдия се доближават като параметри до тази пушка ,с тази разлика,че са много по евтини,по малко сложни,и с по малки габарити и тегло,а и ресурса на самата ел.пушка не се знае какъв е живота на пушката,както знаем от първия закон на Нютон-всяко действие има равно по сила обратно противодействие.Това като го гледам също е подкалибрена гладкостволна пушка,подобно на танк,снаряда излита в "сабо" и после се стабилизира от перата на опашката,това е технология за не особено далечни цели,за разлика от жироскопично стабилизирания ,проектил на стандартната цев с нарези.
  • 12 Шрапнел

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "честно":

    ЕМИ е оръжие с мощен разрушителен ефект, само че ... Действа само върху електроника, произведена на Запад. Защо ли?! Защото руснаците се опасявали именно от заряд, който ще унищожи руската електроника и никаква техника няма да е способна да действа. Избират по-скъпата и по-устойчива на ЕМИ аналогова електроника - т.е. каквото и да стане, заложените задачи в електронната памет ще се изпълнят.

    С тази американска джаджа за милиони долари не съм наясно, но технологиите са си технологии. Озтекат ли в посредствен "вестник" като "вести.бг", то Русия, Китай и останалите заинтересувани отдавна вземат ответни мерки.

    Коментиран от #14

  • 13 гост

    0 3 Отговор
    http://bradva.bg/bg/article/article-73558#.VsSQD0CdfTQ
  • 14 честно

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Шрапнел":

    Анлоговия сигнал може да обиколи Планетата без нуждата от междинно усилване за разлика от цифровия затова и цифровия е толкова лесно манипулируем или направо заглушен .И в крайна сметка пак става ясно че зелените гущери пак са назад поне 30 години .Всички руски заводи за аналогови електронни компоненти бяха консервирани и сега им е много лесно Точно в тази отново актуалновъзпираща технология.Всички други започват от Нулата и ако ги стигнат гаранция че те ще им отговорят с нещо БЕЗ АНАЛОГ в света на въоръжението

    Коментиран от #16

  • 15 Бай хой

    1 2 Отговор
    Колкото е по бърз този снаряд, толкова е по не управляем. Магнитното поле не е праволинейно. Не може да се покрие и значителна площ поради енергоемкост. Това са едни малки трудности на които великите натовци гледат с пренебрежение, че инак току виж някой се е усетил и им е резнал финансирането.

    Царе са по харчене за не ефективни оръжия - стелтове, раптори, патриоти, м16, умни бомби и ракети и какво ли още не.
  • 16 Шрапнел

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "честно":

    Има си добри страни цифровизацията - оттам идват и персоналните компютри, нещо, което ефективно да се разработи с радиолампи, например. Така американците достигат до редица напредничави технологии, което е безспорен плюс, но виждате самолет с оръжия за радиоелектронна борба какво прави натовската цифрова електроника.

    Все пак, никак не е лесно да се прогнозира чия техника и технология ще се окажат по-ефективни. Факторите, които ще определят победител, са твърде много и широки. Ф
  • 17 gogo

    0 0 Отговор
    Десет човека с калашници ша му разкажат играта
  • 18 koko

    0 0 Отговор
    До 2 години там може да има само индианци.