Last news in Fakti

23 Февруари, 2016 11:58 1 707 13

Сърбия между Русия и НАТО

  • сърбия-
  • нато-
  • русия

Крайнодесни националисти не искат страната да се сближава с Алианса

Сръбски националисти с проруски пристрастия остро се противопоставят на сближаването на Сърбия с НАТО, съобщи FOX News.

Това се видя най-добре в събота, когато стотици души протестираха и скандираха лозунги срещу Алианса. Те развяваха руски флагове и носиха портрети на руския президент Владимир Путин.

Крайнодесните националисти искат Сърбия никога да не бъде част от НАТО. Силите на организацията бомбардираха страната през 1999 г. по време на репресиите във войната в Косово.

Западните медии съобщават, че от Кремъл вече са започнали антизападна кампания в Сърбия. Тя включва осъждането на споразумението на сръбското правителство с НАТО, предоставящо на Алианса свобода на предвижване на територията на Сърбия и дипломатически имунитет. В момента Сърбия е и кандидат за влизане в Европейския съюз.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 2 Отговор
    В подзаглавието е истината. Никой не е спечелил като е член на НАТО. Те създават войните а после щели да ни пазят. Пълна пародия, но сърбите са умни и не трябва да правят тази грешка.

    Коментиран от #9

  • 2 Бико

    3 0 Отговор
    Изборът е различен за различните поколения. Тези които са живели добре в комунизма и са учили цял живот в учебниците, че нато е врагът на комунизма е нормално да не могат да възприемат друга реалност. Младото поколение с неограничен достъп до информация по-скоро би направило различен и информиран избор за бъдещето си. Скоро ще разберем какъв избор са направили сърбите за бъдещето си.
  • 3 тревожно

    2 0 Отговор
    На младото поколение толкова яко му се промива мозъка, че няма накъде повече. Все по-малко разсъждаващи хора остават. От кого ни пази НАТО? Някой може ли да ни каже? Може да се членува в ЕС без да е необходимо да си член на тази военноагресивна организация.
  • 4 стратокастър

    2 1 Отговор
    Не знам как се промива мозъка на младото поколение което има възможност да се информира от каквито си поиска източници /Руски,американски ,европейски ..... !Но знам как се промиваха мозъците на по възрастните вече!Когато бяхме под руско робство в България имаше един вестник "работническо дело" ,имаше и "земеделско знаме" но той пишеше това което пишеше в първия но три дена по късно! Имаше по пет часа телевизия и в петък -върха на промиването БНТ не излъчваше а ни пускаха руска телевизия!Така че като съпоставим фактите като че ли старите са "промити "повечко!

    Коментиран от #6

  • 5 роко

    1 2 Отговор
    Ти май не си си пил скоро хапчетата турското робство го отричат а ти откъде измисли Руско робство??? Сега какво ни пускат, американски екшън и турски сериали.
  • 6 jambazina

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "стратокастър":

    Не беше отдавна времето когато ги бомбиха, нормално е да не ги искат.
  • 7 Библията

    2 2 Отговор
    нато - тумор които разяжда източна Европа отвътре! Ще бъдат задължени да сменят оръжията от Руски с американски за да подпомогнат военната индустрия на сащ като си исхвърлят остарелите безполезни железа в Сърбия за миларди долари! Ше трябва да си ликвидират армията! И резултата!
    Нова порция сигурни икономически РОБИ работещи за благото на американската икомомика и молещи се за милостиня и закрила от сащ!
  • 8 СУ

    1 3 Отговор
    РУСИЯ ПОМОЩ!!!!!!!!!
  • 9 FR V

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Толкова са умни ,че за последните 20-30 години се върнаха с още толкова назад!
    Преди време стандарта им беше най-висок в Източна Европа.
    Сега кво стана???!!!
  • 10 jp power

    1 2 Отговор
    Туй новото поколение не може да чете и пише на български, та на чужд ли. Същите тия знаят всяка песен на азис и другите чалгари, но нито едно стихотворение. Предпочитам да гледам Петка и Чапай пред турските бози. Аве да питам, някой знае ли кога за последно са давали Капитан Петко Войвода или Време разделно????? Сърбите се нагледаха на натовщина, даже го усетиха....тъй че простите са май нашите управници където ни вкараха в този филм. Да не си мисли някой, че като сме в нато и ес сме на сигурно.
  • 11 Станимир Илиев

    1 2 Отговор
    Сърбите нарочно са оставили взривеното през 1999г. МО в центъра ла Белград в автентичен вид. Паметник на американската простотия.

    Цъкайте минусите.
  • 12 мъжкар

    1 2 Отговор
    Изчетох много внимателно всички мнения изказани по повод статията.Тук забелязвам че е пълно с хора които въобще не са наясно с това какво представлява НАТО и какви са неговите цели и задачи.НАТО е един военен съюз създаден за да налага външната политика на САЩ в Европа под предтекст че е "отбранителен" съюз.Нато е точно олицетворение на политиката на САЩ а именно ставаш техен съюзник а те в знак на благодарност ти вземат всичко срещу голи обещания.Сега ще поясня какво имам в предвид.Когато България влезе в НАТО условието беше да си унищожим буквално цялата армия.Ние го направихме.Какво получихме насреща само едни голи обещания че щели да ни пазят.Истината уважаеми зрители е че те няма да ни пазят защото ние нямаме врагове а и да ги имахме пак няма да ни пазят на тях и м трябва нашата територия за да се опитат да затегнат обръча срещу русия и по този начин при евентуален военен конфликт нашата страна ще се окаже арена на бойните действия а единствените които ще пострадат от това са българите.Цели се масово по подкупните и платени медии да се настрои общественото мнение че едва ли не нашия враг е РУСИЯ което е пълна глупост при положение че руснаците ни въоръжаваха допреди 30 години постоянно до зъби при това напълно безплатно при това с най-нова и модерна техника за времето си.А сега НАТО този прехвален съюз що не ни даде 300 бойни самолета ей така безвъзмездно както навремето правеха руснаците да си охраняваме небето без пари.А те пратиха в гроба военната ни авиация и сега вече сме зависими от всичко и от всеки на сто процента.Това ли ви е прехваления съюз НАТО дето по никакъв начин не защити Гърция при военния конфликт за остров Кипър с Турция хем са съюзници уж.Всички видяхме през 99-та година какво направи НАТО със своите бомбардировки в Сърбия.Разедини и разпадна една стабилна и модерна страна какквато беше Югославия.Моето мнение е ВЪН НАТО ОТ БЪЛГАРИЯ И ВЪН НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.Нищо добро не ни очаква това новата международна мафия.А за заблудените душички дето подкрепят НАТО мога да ви кажа че сте достойни да ви мачка натовския ботуш и дано да изпитате скоро време чувството.
  • 13 kcaniba

    0 2 Отговор
    Абсолютна истина!!!
    И още нещо, НАТО е бил създаден , като организация с цел да брани Европа от милитаристичен СССР, в отговор на Вършавският договор. През 1991 година Вършавският договор се саморазпусна, а руснаците са отрекли СССР. НАТО обаче не спря да пази, Русия 10 години не е водила никаква външна политика, НАТО вместо да се саморазпусне, защото е морално устарял модел, на несъществуващите блокове и сили е тръгнал на изток, под предтекст, че пак пази!!! Унищожи Югославия, като верен исторически съюзник на Русия, унищожи българската армия, като братски и исторически свързан народ!!!
    НАТО се превърна в инструмент на ФАЩ за световно годподство!!!!
    Всеки, който не го е страх от този инструмент, бива заклеймен и унищожен - Ирак, Либия, Югославия!!! Русия с Китай, та дори и Иран са по сложни за унищожаване, защото при опит за тяхно унищожение, ще бъдат унищожени всичките членки на НАТО и най вече ФАЩ!!! За това те са "лоши", недемократични, корумпирани..а Саудитската Арабия и катар , например, са най демократичните страни в света!! Нали така ))))
    ..и нека минусите да стартират
    СЕГА!!))))
Новини по държави: