Last news in Fakti

25 Февруари, 2016 14:44 1 146 0

Франция критикува "странното" решение на Белгия за контрол по границата

  • франция-
  • белгия-
  • имигранти-
  • бежанци-
  • франица

В сряда Белгия изпрати около 300 полицаи да пазят границата с Франция

Министърът на вътрешните работи на Франция разкритикува решението на Белгия за затягане на граничния контрол по границата с Франция, заради опасенията от наплив на имигранти, съобщи радио RFI.

В сряда Белгия изпрати около 300 допълнителни полицаи по границата с Франция. Така страната възстанови граничния контрол по шенгенската граница, за да се предпази от миграционна вълна от Запад.

Страната се опасява, че бежанците, които в момента обитават т.нар. лагер "Джунглата" във френския град Кале, ще се насочат към границата след като властите разрушат мястото.

Френският вътрешен министър Бернар Казньов описа хода на Белгия като "странно решение."

Той каза, че подобно решение може да бъде направено в "духа на диалога" като бъде информирана съответната страна предварително, което те не направиха."

Казньов описано работа в лагера като "хуманитарна акция", насочена към осигуряване на реален подслон за имигрантите, които са поискали убежище във Франция. Той отхвърли опасенията на Белгия, че стотици имигранти ще се втурнат към нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: