Last news in Fakti

20 Февруари, 2016 11:08 1 962 1

Гонят имигранти от Кале

  • франция-
  • кале-
  • имигранти-
  • бежанци-
  • криза с бежанци

Властите са дали на бежанците на импровизиран лагер време до вторник

Френските власти наредиха на стотици имигранти, живеещи в лагер във френския пристанищен град Кале, известен като "Джунглата" да напуснат или ще бъдат изгонени, съобщава Би Би Си.

Те имат краен срок до вторник, 20:00 часа местно време, за да напуснат южната част на разпрострелия се лагер.Всеки, който остава ще бъде принудително изгонен, за да могат властите да съборят импровизираните постройки, които никнат като гъби в района.

Мястото се превърна в културен център за много от имигрантите. Там има магазини, училище и религиозни структури.Властите заявиха, че не повече от 1000 души биха могли да бъдат засегнати, но доброволци, които работят на място с имигрантите, са изчислили, че най-малко 2000 души живели в района.

Хиляди имигранти от Близкия Изток и Африка са се събрали около Кале с надеждата за преминат във Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    0 2 Отговор
    Много недемократично отношение към обитателите на джунглата!!!
    Значи там не негри и арабески живеят а чист вид шибеци)))
Новини по държави: