Last news in Fakti

3 Март, 2016 12:23 1 821 3

Продължава разрушаването на бежанския лагер в Кале

  • кале-
  • джунглата-
  • бежански лагер-
  • имигранти-
  • франция-
  • кале

Премахването на незаконните постройки навлезе в четвъртия си ден

Продължава разчистването на най-големия бежански лагер във Франция, известен като “Джунглата”. Премахването на незаконните постройки навлезе в четвъртия си ден, съобщават международните информационни агенции.

Ситуацията в импровизирания бежански лагер остава критична, след като властите в Париж обявиха събарянето му до края на месец март.

Шестима ирански мигранти вчера зашиха устите си в знак на протест срещу масовото евакуиране и разрушаване на голяма част от бежанския лагер. Това бе поредният отчаян опит да се  привлече вниманието върху тежката съдба на бежанците.

Някои от мигрантите се бяха качили на покривите на импровизираните колиби в опит да ги спасят от булдозерите, а други предприеха крайни отчаяни мерки и подпалиха „жилищата си“.

Протестиращи иранци развяваха плакат, на който бяха написали молба лагерът да бъде посетен от представител на ООН.

Вчера властите успяха да прочистят една десета от колибите в  южната част на лагера.  

В него живеят около хиляди бежанци, които се надяват да достигнат Великобритания. Те често създават проблеми в опитите си да нахлуят в Евротунела под Ламанша, който е предназначен за влакове и автомобили.

От сряда стотици мигранти започнаха да се стичат към нормандското пристанище в Шербург в опит да достигнат Великобритания или Ирландия, след като маршрутът през Кале става все по-труден, заявиха френски служители.

Над 400 имигранти са се опитали да се промъкнат на кораби в Шербур от началото на годината, заявиха местните власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостенин

    0 0 Отговор
    Палят си колибите, за да ги спасят от булдозерите? Чудесна логика.
  • 2 чирак

    0 0 Отговор
    Така се прави.А не като в БГ.Ромите имали права {да крадат,убиват и безчинстват}Защо не се жалят за правата на човека?Но там има закони.БЪЛГАРИ СПАСЯВАЙТЕ СЕ тук няма живот.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "чирак":

    Напротив , има живот , но трябват радикални мерки , като в Кале !!!
Новини по държави: