Last news in Fakti

14 Март, 2016 07:45 1 728 2

600 бойци на Ислямска държава са били убити за три седмици

  • ислямска държава-
  • бойци-
  • сирия-
  • джон кери

Държавният секретар на САЩ твърди, че групировката наскоро е загубила огромна част от своята територия

600 бойци на Ислямска държава са били убити за три седмици - 1
Снимка АП/БТА

Ислямската държава е загубила 600 бойци и хиляди квадратни километра земя през последните три седмици, заяви държавният секретар на САЩ. Джон Кери направи този коментар след разговори с европейските си колеги в Париж, съобщи "Скай нюз".

"В Сирия през последните три седмици, ДАЕШ е загубил 3000 кв. км. от територивта си и 600 борци", каза той.

Кери каза още, че обявеното наскоро примирие в Сирия е намалило насилието в разкъсваната от война страната с 80-90%, което според него е "много, много важно".

Примирието, подписано между сирийския режим и бунтовниците, но не и от джихадистки групи като Ислямска държава и Фронт Нусра - влезе в сила миналия месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    2 2 Отговор
    Още две срещи като направят и съвсем ще се изчерпят. Мухаха.

    Дадоха възможност на джахидистите да се маскират като "свободна въоражена до зъби ислямска опозиция. Това е най обикновенно прегрупиране и лекуване на идил от сащ след загубите които им нанесе Русия и коалицията им.
  • 2 стратокастър

    2 2 Отговор
    Всички се прегрупират в едно примирие,и И.Д и Русия и САЩ и кюрдите и умерената опозиция!Всички се прегрупират !Въпроса е дали руснаците като направят равносметката няма да останат само за парлама все пак тяхната стратегия беше да стигнат до кюрдите за да не може да мине от там тръба но това се видя че не може да го направят?
Новини по държави: