Last news in Fakti

21 Март, 2016 21:07 1 160 0

Нова вълна от имирганти в Гърция

  • вълна-
  • имигранти-
  • гърция

Над 1500 души са пристигнали в страната

Нова вълна от имирганти в Гърция - 1
Снимка: БТА/AP

Стотици имигранти са пристигнали в Гърция през изминалия ден, въпреки споразумението за ограничаване на бежанския поток, което Турция и ЕС сключиха през изминалата седмица, съобщи ITV.

Според официални данни около 1662 имигранти са пристигнали на пристанището Елевсина през тази сутрин. Това е значително увеличение с 875-те имигранти, които навлязоха в страната в неделя.

През изминалата нощ гръцката брегова охрана е спасила 98 души от бедстващи лодки в морето. Много от новопристигналите заявяват, че не са наясно с новите правила, които предвиждат връщане на всички нелегални имигранти, опитващи се да влязат в Европа. На остров Лесбос вече е пристигнала група от турски представители, които да съдействат при процеса по връщане на нелегални имигранти.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: