Last news in Fakti

8 Април, 2016 18:21 1 447 0

Арестуваха един от основните заподозрени за атентатите в Париж и Брюксел

  • париж-
  • заподозрян-
  • брюксел

Арестът е извършен от белгийската полиция

Арестуваха  един от основните заподозрени за атентатите в Париж и Брюксел - 1
Снимка: БТА/AP

Белгийската полиция арестува един от основните заподозрени за връзка с атентатите в Париж от 13-ти ноември, съобщи Би Би Си.

Задържаният е Мохамед Абрини. Според източник на белгийските медии е много вероятно Абрини да и човекът с шапката от фотографията на тримата атентатори в Брюксел от 22-ри март.

От белгийската прокуратура потвърдиха, че са били направени няколко ареста на заподозрени за връзка с атентатите в Брюксел, в които загинаха 32-ма души. Смята се, че един от задържаните е съдействал на един от атентаторите в метро станцията Маелбек, но информацията все още не е потвърдена.

Смята се, че Абрини е един от хората, заснети със смятания за организатор на атентатите в Париж Салах Абделсам, дни преди 13-ти ноември.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: