Last news in Fakti

2 Май, 2016 18:21 1 497 0

ЕС няма да понижава стандартите

  • грийнпийс-
  • ес-
  • сащ-
  • стандарти-
  • малмстрьом-
  • потрвебители

САЩ оказвали натиск над ЕС, защото американски продукти не отговаряли на изискванията, написа „Зюддойче цайтунг“

ЕС няма да понижава стандартите - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейският съюз няма да понижи стандартите си по отношение защитата на своите потребители. Това заяви еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом, цитирана от „Росбалт“.

Думите й идват в отговор на изтеклите документи на „Грийнпийс“, свързани със споразумението за Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство между Брюксел и Вашингтон.

Основният конфликт в документа е свързан с искания на САЩ, които ще принудят ЕС да наруши обещанията си за защита на потребителите и околната среда.

„Европейският съюз няма да занижи равнището на защита на потребителите заради дадено споразумение“, заяви Малмстрьом.

Германският вестник „Зюддойче цайтунг“ написа, че Вашингтон е оказал натиск над Брюксел за понижаване стандартите за лекарства, селскостопански и други причини, тъй като много американски стоки не отговаряли на високите изисквания.

Малмстрьом обяви, че публикуваните документи показват само част от позициите на участниците в преговорите и не са окончателен текст на споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: