Last news in Fakti

19 Май, 2016 17:00 970 0

Мадуро и Алмагро се обиждат на "агент" и "предател"

  • николас мадуро-
  • агент-
  • луис алмагро

Словесна вражда между президента на Венецуела и ръководителят на Организацията на американските държави

Ръководителят на Организацията на американските държави (ОАД) Луис Алмагро атакува президентът на Венецуела Николас Мадуро, заявявайки, че е „предател“, съобщи Би Би Си.

В серия от съобщения в социалната мрежа Twitter Алмагро още нарече Мадуро „до голяма степен диктатор“. Самият Мадуро обвини главата на ОАД, че е агент на ЦРУ и предател.

Според президентът на Венецуела икономическата криза, в която е изпаднала неговата страна, се дължи на организация на вражески сили, координирани от САЩ.

„Алмагро просто да се предаде. Той е предател от доста дълго време. Знам му историята и някога ще я разкажа. Американците и ЦРУ направиха майсторски ход, използвайки го като техен агент“, заяви Мадуро на пресконференция във Венецуела.

Алмагро е бивш външен министър на Уругвай и е в конфликт с Мадуро от миналата година, когато между тях отново прелетяха цветисти обиди. Тогава президентът на Венецуела го нарече „боклук“.

Шефът на ОАД отвърна с дълга декларация, в която заяви, че ще е „боклук“, ако не обърне внимание на тежкото положение, в което се намира Венецуела.

В последните си постове в Twitter, насочени към Маудро, Алмагро заяви: „Аз не съм предател, нито на моите идеи, нито на моите принципи, но ти си предател на собствения си народ“.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА