Last news in Fakti

20 Май, 2016 21:24 1 927 3

Абдеслам отказа да говори

  • абдеслам-
  • франция-
  • париж-
  • съд-
  • атентати-
  • терорист-
  • заподозрян-
  • атентатор

Заподозреният за атентатите в Париж от 13 ноември бе изправен пред френски съд в петък

Абдеслам отказа да говори - 1
Снимка АП/БТА

Мъжът, когото френските прокурори смятат за единственият оцелял от ислямистката групировка, която извърши терористичните атаки в Париж през ноември миналата година, отказа да каже и дума за нападението, в което загинаха 130 души, съобщи Ройтерс.

Салах Абдеслам се яви пред френски съдия-следовател в петък.

Френският гражданин, от марокански произход, беше доведен в съд в центъра на Париж при засилени мерки за сигурност от затвора в предградие на френската столица, където е държан в изолация.

Неговият адвокат – Франк Бертон, съобщи, че Абдеслам се е позовал на правото си да мълчи и разпитът е приключил.

Подсъдимият е поискал още време, преди да отговори на въпросите на съда, но не е посочил колко време ще му е необходимо.

Това трябваше да е първият му разпит, откакто беше екстрадиран от Белгия миналия месец.

Според адвоката, 26-годишният мъж, който бе заловен в Брюксел и екстрадиран във Франция, е бил разстроен от денонощното видеонаблюдение в килията, където е държан при строги мерки за сигурност.

"Той не може да понесе факта, че е наблюдават 24-часа в денонощието и това е причина за неговия психологически проблем", заяви пред репортери Бертон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на гилотината

    2 2 Отговор
    Струва ми се че най-добре ще е да го гилотинират публично в центъра на Париж, както са правели едно време. Кво изобщо се занимават още с тоя, ясно е че само ги разиграва и няма да каже нищо, я да го бяха пипнали руснаците след като е направил такъв атентат в Русия, щеше да му се прииска да не се е раждал........

    Коментиран от #2

  • 2 мост

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "на гилотината":

    За руснаците си абсолютно прав!Едно време кагато ни бяха "пипнали "нас Българите и на нас такива неща ни се приискваха!
  • 3 ЧЕСТНО

    1 0 Отговор
    ЕДИН МИЛИЦИОНЕР АМА ОТ СТАРИТЕ МУ ТРЕБВА АМА ОТ СТАРИТЕ И ТОЯ ША ЗАПЕЙ КАТ ПОЙНА ПТИЧКА.......
Новини по държави: