Last news in Fakti

2 Юни, 2016 14:07 7 218 15

Германия призна арменския геноцид

  • германия-
  • геноцид-
  • турция

Решението бе взето с пълно болшинство

Германия призна арменския геноцид - 1
Снимка: БТА/AP

Германският Бундестаг прие с абсолютно болшинство резолюцията, според която признава масовото убийство на арменци в Османската империя за геноцид, съобщи Би Би Си.

Сред депутатите само един гласувал против предложението, а един се въздържа. Документът е назован „В памет на геноцида на арменците и други християнски малцинства в Османската империя преди 101 години.“ В него думата „геноцид“ се използва четири пъти.

Според някои данни убитите арменци в Османската империя през 1915 г. достигат 1.5 млн. души. Властите в Турция твърдят, че цифрите са преувеличени и че част от загиналите са били жертва на размирици в страната.

Турция на няколко пъти се противопоставя на вота в Бундестага. От Анкара има дори заплахи, че решението може да повлияе на споразумението за ограничаване на имиграцията с ЕС.

Над 20 нации вече признаха геноцида. Сред тях са такива като Франция и Русия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    1 1 Отговор
    А къде сме ние?

    Кога ще сложим на мястото им деформаторските блокове, гербаджиите бандити и крадци, етническите партии, социалистите капиталисти, патриотите продажници и атакисти и другите барековци, славита и още какви ли не противобългари.

    Коментиран от #10

  • 2 haho

    6 0 Отговор
    И у нас се надявам някой ден да се признаят тези събития с точната дума, но заради политиката на Бойко, да не вземе да се обиди някой, замениха думата геноцид с 'масово изтребление'. Нищо, че в речника са синоними...
  • 3 държавен резерв

    1 2 Отговор
    Не трябва да се пренебрегва 5 милиарда стокообмен /при перспектива 10/!
    Всички знаем какво означава 1,5 милиона избити хора но ако го запишем в официален документ трябва да сме готови за последствията!

    За големите държави като Германия ,Франция ..... това не е проблем но за нас по -добре да си остане "масово изтребления"!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Бай хой

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "държавен резерв":

    Тебе боко тиквата не те ли закри ве? Сигурно и затова налагате геноцид над Българите за да не обидите ердогрух, ердоквик и ердошвайн. От такива хитрувания и подмазвания България е в това положение че соца ни изглежда като отминал рай.
    Проститутките най редовно си предлагат най милото за пари.
  • 5 Аквински

    2 0 Отговор
    Един много хубав български израз: "пълно болшинство". Браво!
  • 6 Марио Ангелов

    3 0 Отговор
    Ашколсун!
  • 7 ннн

    3 0 Отговор
    Нямат си немците Баце да го спазари "геноцида"!
  • 8 Монго

    1 2 Отговор
    Как викат бургазлии-въйййй,уджасссс...
  • 9 ERDOGAN

    1 2 Отговор
    освен този има и много други геноциди в света ;
    - Ходжалинско клане ; Според Азербайджанската страна, както и Хюман Райтс Уоч (ХРУ) и други международни наблюдатели, клането е извършено от етнически арменски военни сили, според слуховете с помощта на руския 366-и моторизиран стрелкови полк, очевидно не действащ по заповед от командването.

    - Германия в Намибия - 1903 - 1904
    - Германия - Холокостът е геноцидът над приблизително шест милиона европейски евреи по времето на Втората световна война
    - Франсия - Геноцидът в Руанда
    - Франсия - Геноцидът в Алжир
    - Геноцидите на САЩ .....
    ... има много примери в света , Никой не е невинен .

    "арменския геноцид" не е признат за първи път ...
    Всяка голяма империя носи такива кървави съвития ...

    Коментиран от #14

  • 10 Morgoth

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Където големите си мерят П, не си слагай Д. По този въпрос е добре да си мълчим и да не вземаме страна. Ние сме направили каквото трябва, когато трябва, затова в България има много и добре интегрирани арменци.
  • 11 ОРЛО

    2 0 Отговор
    а, историците мълчат защото в будестага има повече историци отколкото депутати.
  • 12 Българин

    2 0 Отговор
    Крайно време е да признаем официално този геноцид.Ние като народ най добре знаем какви зверове са турците и какво са ни причинили.
  • 13 Kirkor Simonyan

    3 0 Отговор
    DANKE!
    И от нас - група арменци от България, макар че лично аз съм отдавна вече в Канада! Благодаря на мнозинството в Бундестага. Между другото - България ще изчака Турция, та чак тогава ще признае геноцида, вкл. - и над българите от Източна Тракия. В статията по-горе някой да му обясни да Росенчо, че "болшинство" е русизъм, а всички българи да си обяснят сами в какво се превърнаха последния четвърт век!!!

    Коко
  • 14 kcaniba

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ERDOGAN":

    султанче,
    не ми се оправдавай!!!
    Целувай ръка, искай прошка и плащай компенсации!!!
    Нашите дупедавци, кога ще се осъзнаят за генозида, за който не си написал нито дума - геноциода на турците над българите!!!!!
  • 15 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    А БОЙКА ЗАЩО НЕ ГО ПРИЗНАЕ А

Новини по държави: