Last news in Fakti

6 Юни, 2016 08:49 3 105 9

Билд: Той още е бесен!

  • геноцид-
  • армения-
  • турция-
  • германия

Ердоган още е разгневен заради резолюцията за арменския геноцид

Билд: Той още е бесен! - 1
Снимка: АП/БТА

Той още е бесен, той още е разгневен заради резолюцията за арменския геноцид, пише в. „Билд“ по повод последните изявления на турския президент Реджеп Ердоган.

„В една реч в Истанбул турският президент отново руга Германия, нейния канцлер и Бундестага“, пише в. „Билд“.

„Германия е последната страна, която трябваше да гласува за т.нар. геноцид от страна на Турция“ е казал Ердоган, цитиран от Анадолската агенция. Освен това той е обвинил Германия за Холокоста и за унищожаването на 100 000 хереро в южна Африка в началото на XX век (бел.ред.: около 15 000 войници, командвани от генерал-лейтенант Лотар фон Трота, потушават въстанието на народа хереро в тогавашната германска колония на територията на днешна Намибия).

В. „Билд“ припомня, че още в събота вечерта Ердоган особено силно е критикувал гласувалите резолюцията немски депутати с турско потекло. Той ги е обвинил, че са „дългата ръка на кюрдската работническа партия ПКК“.

Ердоган е критикувал и канцлера Ангела Меркел. „Не разбирам защо председателят на ХДС не успя да накара собствената си партия да гласува срещу резолюцията“ е цитиран да казва турският президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Елементарно

    4 0 Отговор
    Г-н Ердоган (да се сеща г-н Борисов), то дълго градената демокрация е това - да не може един особняк да командва всичко и всички, защото се получават изкривявания в управлението на обществата. Обаче, след като Вие не проумявате тази елементарна истина, за какво влизане в Европа (ЕС) въобще говорите?
  • 3 georgi

    4 0 Отговор
    Този се мисли за господар на света - Ердоганчо много си тъп.
  • 4 Киро

    2 0 Отговор
    Ердогрух се скара с всички големи.

    Малко му остана.
  • 5 яваш

    0 0 Отговор
    ерсултанчо яваш яваш се връща към мизерията....ще има екскурзиантите се завръщат
  • 6 тролей шорошки

    2 2 Отговор
    Стояне-десо...идолът ти вече съвсем оплете жиците..ххаааххаха......Ко ше правиш сега "ТО"????Слагай чалмата-бурката и бягай в джами\ята--да се молиш за Ердоганя

    Коментиран от #7

  • 7 Goro Lafchi

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "тролей шорошки":

    Деска сега два дена няма да я има. На прегледи е за главата.
  • 8 хаха

    3 0 Отговор
    Ще ви светне, ама късно!!! ВСИЧКИ РЕЗАНЯЦИ СА ОТ БЕСНИ ПО-БЕСНИ, А ШВАБИТЕ СА ОТ ТЪПИ ПО-ТЪПИ, НАЙМЕЧЕ КЕКЕ-ТО МЕРКЕЛ!!!
  • 9 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ВСИЧКИ ЗНАЯТ ИСТИНАТА 1 800 000 АРМЕНЦИ УБИТИ ОТ ТУРЦИТЕ
Новини по държави: