Last news in Fakti

3 Юни, 2016 20:59 1 774 2

Либия проникна в бастион на Ислямска държава

  • либия-
  • ислямска държава-
  • бастион

В момента текат боеве по улиците на Сирт

Либийските сили, лоялни към подкрепянето от ООН правителство, успяха да влязат в град Сирт, съобщи ТАСС.

Това бе обявено от командира на правителствените сили полковник Мохамед ал Газри. Сирт се счита за бастиона на групировката Ислямска държава в страната. Вече текат боеве по улиците на града.

Военните се опитват да обградят града, за да предотвратят изтеглянето на терористите. Газри вече предупреди местните да не приближават военните действия, защото градът е обявен за военна зона.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фют

    1 1 Отговор
    Браво! Успех на антиджихадистите!
  • 2 БХК и ДПС форева

    2 2 Отговор
    САЩ веднага ще пратят протестна нота и една камара заплахи! Не може да им бият по терористичните клетки, които са им нужни, за да контролират ресурсите на поробената чрез демокрация държава!!! Всеки терорист, циганин, джихадист и радикал трябва да бъде уважаван, интегриран и амнистиран от всякакви нарушения на закона!