Last news in Fakti

5 Юни, 2016 14:10 758 0

Румъния гласува за местна власт под сянка от корупция

  • румъния-
  • корупция-
  • избори

Очаква се до урните да идат 18 млн. души

Повече от 18 млн. румънци се очаква да гласуват на местните избори в страната през днешния ден, съобщи „Ройтерс“.

Оказва се, че около 350 представителя на местната власт в страната са разследвани или изправени пред съда в корупция. Сред тях са 51 от 109-те кметове на основните общини в Руъния.

„Чудя се дали въобще в работата на някого влиза това дали кандидатите имат право да работят“, заяви антикорупциоянният експерт Лаура Стефан.

В Букурещ бившият кмет и шестима от 7 районни кметове, избрани през 2012 г., са осъдени или са разследвани по обвинения за рушвети. За кмет на Букурещ са се кандидатирали 12 основни кандидата.

Според прогнозите Социалдемократическата партия има най-големи шансове да спечели изборите. Като фаворит за кмет на Букурещ се счита представителят на социалдемократите – Габриела Фирея. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: