Last news in Fakti

14 Юни, 2016 13:25 1 488 3

Македония легализира медицинската марихуана

  • македония-
  • марихуана-
  • легализира

Използването на медицинска марихуана ще става само след представянето на рецепта. От промяната в закона ще се възползват пациенти с рак, множествена склероза и епилепсия

Македония легализира медицинската марихуана - 1

От понеделник 13 юни медицинската марихуана в Македония е легална. Става дума за специалният сорт, който съдържа под под 0,2% тетрахидроканабинол, съобщава сайтът EurActiv.

По този начин Македония се присъедини към страни като Австрия, Великобритания, Германия, Италия, Франция, Холандия и Испания.

Използването на медицинска марихуана ще става само след представянето на рецепта. От промяната в закона ще се възползват пациенти с рак, множествена склероза и епилепсия.

Здравният министър Никола Тодоров посочи, че използването на марихуана за медицински цели ще има палиативна роля и няма да заменя стандартното лечение с медикаменти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яяя

    2 0 Отговор
    а тук кога?
  • 2 Снежана

    3 1 Отговор
    Тук преди месец Народното събрание отхвърли подобен законопроект на депутата Велизар Енчев, даже в залата го ругаха, че легализирал наркотиците. Така не дадоха на тежко болните лек за болките, особено тези с рак. Долни хора!
  • 3 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Нашите се ръководят от някакъв съмнителен "хуманизъм". За мен всичко, което облекчава болката, включително марихуаната и евтаназията е хуманно.
Новини по държави: