Last news in Fakti

21 Юни, 2016 17:53 1 113 1

Албанските футболисти ще получат дипломатически паспорти

  • албания-
  • румъния-
  • дипломатически паспорти-
  • победа-
  • футболисти-
  • евро 2016

Албанските футболисти записаха исторически успех

Албанските футболисти ще получат дипломатически паспорти - 1
Снимка: БТА/ AP

Албанските национали по футбол ще получат дипломатически паспорти, съобщи Би Би Си, позовавайки се на правителствен източник.

По този начин властите ще възнаградят играчите, които записаха златна страница в историята на страната, побеждавайки Румъния с 1:0 на Европейското първенство във Франция.

Албанците записаха първа победа на подобен форум и заеха третата позиция в крайното класиране на група „А“ с актив от 3 точки. Отборът има теоретични шансове да се класира на осминафиналите, но трябва да изчака няколко дни и изиграването на останалите мачове.

Освен дипломатически паспорти, албанските футболисти ще получат и финансово поощрение от правителството в Тирана – допълнително 1 милион евро.

Победата над Румъния бе посрещната от албанците в Тирана и Прищина – населявана предимно от албанци – с огромни празненства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Carfen

    0 1 Отговор
    А Мерцедеси няма ли да има?
Новини по държави: