Last news in Fakti

24 Юни, 2016 08:16 2 331 4

Шотландия непоколебима. Остава в ЕС.

  • шотландия-
  • великобритания-
  • ес

Вече има очаквания за нов референдум за отцепване от Великобритания

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън заяви, че вижда бъдещето на страната си като част от ЕС, съобщи Би Би Си.

При преброяване на данните от 368 избирателни района от референдума за бъдещето на Великобритания в ЕС, 52% от британците са гласували за Brexit. Гражданите на Шотландия обаче дадоха ясен вот за оставане в Съюза.

„Шотландския народ каза своето мнение и го каза решително“, заяви Стърджън.

„Шотландия даде силен и ясен вот за оставане в ЕС и аз приветствам признаването на нашия европейски статут. Ние дадохме нашето позитивно послание“, заяви Стържън.

Вече има очаквания Шотландия да обяви нов референдум за отделяне от Великобритания.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 селото

    0 0 Отговор
    НАЛИ ВЕЧЕ ГЛАСУВАХА ЗА ОТДЕЛЯНЕ !?
  • 2 cornholio

    0 0 Отговор
    Гласуваха и останаха защото трябваше да кандидатстват за членство в ЕС ако напуснат Великобритания. Се вече нищо не ги задържа в обединеното кралство и ще си направят нов референдум.
  • 3 Иво

    0 0 Отговор
    Англичаните са на път да разбият два съюза, на Европа и на Обединено Кралство.
  • 4 onq s konq

    0 1 Отговор
    Англичаните ще ядат хурката,защото Шотландия вече има пълното юридическо право да се отдели от Великобритания и да остане в ЕС.НАЙ-ВАЖНОТО В СЛУЧАЯ обаче е,че според международните закони за прилежаща морска територия 90% от нефта и газа в Сев. море е именно тяхна полагаща се собственост.
Новини по държави: