Last news in Fakti

24 Юни, 2016 00:14, обновена 24 Юни, 2016 07:42 9 836 19

Според BBC, Sky news и ITV британците казват „не“ на Европа

  • великобритания-
  • референдум-
  • ес

По последни данни британците са избрали напускане на ЕС

Изборният ден във Великобритания приключи. Британците гласуваха на референдум за бъдещето на страната си в ЕС и дали искат тя да напусне Съюза.

Официалните резултати по градове ще започнат да излизат в 1 ч. британско време. Окончателният резултат ще стане ясен между 6 и 8 ч. сутринта.

Според последните прогнозни резултати 52% от британците са гласуванли за илизането на страната от ЕС. Вече са преброени 2/3 от гласовете. Лондон и Шотландия са дали мощна подкпрепа за оставане в Съюза. Резултатите в Северна Англия обаче обръщат вота. Уелс и английските графства подкрепят изхода от общността.

Все пак според екзитпол на платформата  YouGov  направен сред 5000 избиратели, 52% от гласоподавателите са гласували за оставане в ЕС. 

В същото време от лагера на поддръжниците за излизане на Великобритания от ЕС, излязоха с проучване, показващо, че 52% са гласували за Brexit.

Лидерът на британските националисти Найджъл Фараж обаче заяви пред Sky, че на този етап изглежда, че все пак референдумът ще посочи оставане на Великобритания в ЕС.

Вече излязоха и първите официални резултати от референдума по региони. Оказва се, че на този етап изборът за излизане от ЕС е събрал повече гласове от очакването. При 30% от преброените гласове изборът за Brexit има лека преднина. При последните преброявания обаче се наблюдава ръст в гласовете за оставане.

Североизточна Англия и Уелс са подкрепили излизането на Великобритания от ЕС.  На този етап изглежда, че Шотландия и Северна Ирландия са предпочели оставането в Съюза. Все още трябва да бъдат преброени милиони гласове в Лондон и Югоизточна Англия, за които се очаква да дадат силна подкрепа за оставането на Великобритания  в ЕС.

В Гибралтар са подкрепили оставането в Съюза.  Лидерът на националистите Найджъл Фараж заяви, че по-скоро ще спечели кампанията за оставане в ЕС. Той се позовава на проучване „на негови приятели от финансовите пазари, направили големи проучвания“. По-ранни проучвания на „Ипсос мори“ показват победа с 54% за кампанията, поддържаща оставане.

В Ливърпул и Оксфорд са подкрепили оставането в Съюза. На този етап избирателната активност е 71%,

Вотът вече започна да добива драматичен обрат. Според последните прогнозни резултати 52% от британците са гласували за излизане от ЕС, а 48% за оставане. 

Според BBC, Sky news и ITV британците казват „не“ на Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор

    2 1 Отговор
    Цяла вечер ще стискам палци,англичаните да кажат НЕ на ЕС!

    Коментиран от #2, #4, #5, #6

  • 2 една

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тодор":

    Тодоре...!..ти си смотаняк!!!!
  • 3 колело

    2 0 Отговор
    Я кажи защо?
  • 4 каро

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тодор":

    Тодоре много си зле. Некадърниците като теб стискат палци да излезе от ЕС , защото повечето не знаят как името си да напишат на български , камоли на английски.Мизерствайте си в България.Хората правят бизнес и има работа за всеки.В БГ има само мутри ,комплексари ,цигани и кални улици.

    Коментиран от #7

  • 5 Бай Тошо

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тодор":

    Недей така с лошо че Гърция ще загуби един от спонсорите си ако това стане
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 незнайко

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "каро":

    Защо трябва да може да си пише името на английски. Вие като отидохте в Англия, колко чинии михте докато се научите, да си пишете името?
  • 8 релито е такова

    1 1 Отговор
    Няма да ги пуснат англичаните да излязат от Е.С...Това ще означава ,че САЩ ще изгубят,част от влиянието си в Брюксел.Така че този референдум е поредният"прах в очите ни"...Б.Дом неможе да се лиши от този троянски кон в Европа-затова резултатът от референдума е ясен предварително--
  • 9 от стара коза яре

    1 0 Отговор
    най-голямата партенка за 2016 :)
  • 10 незнайко

    1 1 Отговор
    Сега ще се разбере, че не само в БЪЛГАРИЯ ни манипулират с вота. И в Англия няма единомислие по този въпрос. Почти 50/50 не е никакъв референдум.
  • 11 Сори

    0 0 Отговор
    Само да не стане като в Австрия....В последния момент при някакво Телефонно преброяване Резултатите се Преобърнаха...САЩ няма да позволят това...Ами ако излезат и от Нато....
  • 12 ХАахахахХАХаха

    0 0 Отговор
    Надрънкахте ли се, бе, разбирачи???? :D :D :D
  • 13 БЕН ТЪРПИН

    1 0 Отговор
    не ме ВЪЛНУВА И В АНГЛИЯ НЕ МИ СЕ ХОДИ В ТАЯ ПОДТИСКАША ДЪРЖАВА
  • 14 7777777

    3 0 Отговор
    Ще вземат пример от България-в последния момент ще донесат чувалите с правилният вот за ГЕРБ-извинете за ЕС!
  • 15 Едикой си

    2 0 Отговор
    Великобритания ще остане в ЕС....бъдете сигурни!!

    Коментиран от #16

  • 16 всичко е постановка

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Едикой си":

    верно е
  • 17 4444

    1 0 Отговор
    Стига сте умували.мир да има е най важно.хващайте мотиките и така ще имате хляб.стига с това ламтене за пари.богатите да дават на бедните.а господина в англията е отишъл от калните улици там.да не дрънка глупости.големи тешкари вече.14 години съм бил по чужбини ,но съм българин
  • 18 balgarin

    0 0 Отговор
    triabva i balgaria da izleze ot toia evroGeiski sauz
  • 19 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Рано или късно Британия с или без Шотландия ще излезе от ЕС. А това ще е и началото на края на тази организация. Освен ако самодоволните, надути като пуяци ръководители на ЕС не спрат да се вайкат, а се замислят защо за по-малко от 10 години нещата се обърнаха така, че все повече държави не искат да са част от него. Защото трябва радикална промяна в политиката. И някой ще обясни ли какво им е на Норвегия и Швейцария, които не само не са се тръшнали да мрат, ами са най-богатите страни в Европа, без да са част от ЕС?!...
Новини по държави: