Last news in Fakti

24 Юни, 2016 09:25 2 088 1

Великобритания се обяви за Brexit

  • великобритания-
  • brexit-
  • референдум

Официалните данни потвърдиха победата на кампанията за излизане на страната от ЕС

Великобритания се обяви за Brexit - 1
Снимка: БТА/AP

Британците решиха да подкрепят излизането на страната от ЕС.

Според официалните данни 17 700 000 гласоподаватели са гласували за излизане на Великобритания от ЕС. 16 400 241 са гласували за оставането на страната в Европа. Отхвърлените бюлетини са 25 351.

Резултатите от референдума показват, че 52% от британците са подкрепили излизането на Великобритания от ЕС. Избирателите в Англия и Уелс са дали силен вот за Brexit. От друга страна жителите на столицата Лондон, Шотландия и Уелс са застанали зад оставането в ЕС.

Найджъл Фараж, лидерът на Партията за независимост в ЕС заяви, че 23-ти юни ще бъде помнен като „новият ден на независимостта“. От лагера, подкрепящ оставането в ЕС, определиха изборния резултат като „катастрофа“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    1 1 Отговор
    Браво на Англия. Ще има малко трусове, ще се опитат да им натрият носа за наказание, но след няколко месеца всичко ще се уравновеси и ще дръпнат напред.

    Това дори ще се отрази благоприятно на сънародниците ни там. Няма да има вълна бежанци, няма да има вълна от Турция, няма да има вълна от Украйна, като ги пуснат свободно да се мотат из ЕС което значи по-малко конкуренция на пазара на труда.

Новини по държави: