Last news in Fakti

24 Юни, 2016 08:56 2 269 0

Великобритания пред разпад? Ирландия иска обединение

  • великобритания-
  • ес-
  • ирландия

Вече има призиви за референдум за обединяването на Северна Ирландия и Ирландия

Първият заместник – министър на Северна Ирландия Ирландия Мартин Макгинес призова за провеждането на граничен референдум за обединяването на страната с Ирландия, съобщи “Индипендънт“.

Това стана след излизането на резултатите от референдума във Великобритания, където 52% от избирателите подкрепят излизане на страната от ЕС. Оказва се, че избирателите в Ирландия са дали най-висок процент на подкрепа за оставане в ЕС, спрямо останалите райони във Великобритания.

Ирландия граничи със Северна Ирландия и все още не е ясно как резултатите от референдума ще повлияят на отношенията между двете страни.

Шин Фейн, политическото крило на Ирландската републиканска армия, през тази сутрин също призова за референдум за обединение на Ирландия

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: