Last news in Fakti

28 Юни, 2016 02:59 1 562 0

Не бъркайте "Brexit" и "Frexit". Разликата се нарича евро

  • brexit-
  • разликата-
  • frexit

Всичко, което засяга народовластието трябва да се решава от народа, а не от парламентаристите

"Резултатът от британския референдум е последното доказателство за поражението на европейските структури, които се стремят "да се скрият от страстите на народа". Но народите са достатъчно разумни, за да решават съдбата си сами", заявява в интервю за в. "Фигаро"  Хенри Гуайно, бивши съветник на президента Никола Саркози и депутат от републиканците във френския парламент.

"Изборът на френския народ вероятно е последното предупреждение за политическата катастрофа, която заплашва напия континент", твърди Гуайно. Според него още от 80-те години Европейският съюз е въвлечен в проект за пълна деполитизация на икономиката и обществото чрез невероятно количество норми и съдебни решения.

"Трябва накрая да се приключи с върховенството на правото на Общността над националното право", твърди Гуайно. На въпрос дали трябва във Франция да се проведе референдум той отговаря: "Всичко, което засяга народовластието трябва да се решава от народа, а не от парламентаристите…". Бъдете внимателни! Не бъркайте "Brexit" и "Frexit". Разликата се нарича евро", казва френският депутат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: