Last news in Fakti

3 Юли, 2016 17:51 1 095 1

Използва ли расистки атаки Тръмп срещу Клинтън?

  • доналд тръмп-
  • атаки-
  • хилари клинтън

Нови провокативни закачки на индустриалеца

Използва ли расистки атаки Тръмп срещу Клинтън? - 1
Снимка: БТА/AP

Фаворитът за президентската кандидатура на Републиканската партия на САЩ Доналд Тръмп публикува в социалните мрежи изображение на Хилари Клинтън на фон от банкноти от $100 и еврейска звезда. На него имаше надпис „най-корумпираният политик в света“, пише The Jerusalem Post.

Два часа след съобщението в Twitter, Клинтън публикува ново изображение, в което звездата на Давид беше заменена от кръг. Оригиналното съобщение беше изтрито.

Според някои критици тези изображения говорят за някои вековни антисемитски стереотипи. В това число влиза и идеята за алчността на евреите.

„Впечатлен съм от способността на Тръмп да намира начин да обижда буквално всяко човешко същество“, коментира сценаристът Коул Хадън.

„Доналд Тръмп отново играе с белите супернацисти“, коментира радио водещия Ерик Ериксон.

Не е ясно дали тези изображения са били направени от членове на кампанията на Тръмп или той ги е получил от друго място.

Говорителят на Тръмп не е коментирал съобщенията му в Twitter. Напоследък изглеждаше, че Тръмп се опитва да приложи по-политически насочена реторика. Той обаче отново показа необуздания си нрав. Той нарече мексиканските имигранти без документи „изнасилвачи“. По време на един от митингите си посочи един цветнокож мъж и го нарече „моят афро -американец“.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румбо

    1 0 Отговор
    А бе поне интересна/забавна кампания става!Не е имало такава от как се помня(Дж.Картър-Р.Рейгън),за по-рано не знам.Президентската институция в САЩ съвсем олекна след Буш-младши и Обама,затова и сегашните кандидати са такива-не в ред.Зла бабичка и ексцентричен милиардер-екстра комбинация.
    Явно Господарите* на Америка са решили съвсем да принизят Президенството,а може и да го ликвидират и да преминат към директно управление,кой знае?!В такъв случай може и да се окаже права Баба Ванга("Черният президент ще е последен!"),само че смисълът ще е друг-не САЩ да се разпаднат,а да се смени начинът на управление там!