Last news in Fakti

7 Юли, 2016 08:08 1 125 0

Хилари Клинтън отърва обвиненията

  • хилари клинтън-
  • фбр-
  • обвиненията

Тя няма да бъде разследвана от ФБР

Прокуратурата в САЩ обяви, че няма да бъдат повдигани обвинения срещу Хилари Клинтън, във връзка с разследването за използването на нейния служебен имейл за лична кореспонденция, съобщи „Huffington Post”.

Главният прокурор Лорета Линч заяви, че е получила препоръка от ФБР. Според нея няма нужда от повдигането на обвинения срещу кандидата за президентската номинация на Демократическата партия в САЩ.

„Няма да бъдат повдигани обвинения срещу индивидуалностите, замесени в разследването“, заяви Линч.

Директорът на ФБР Джеймс Корни вече заяви, че Клинтън е била „изключително небрежна“ в използването на частен сървър за електронна поща. Случаят касае времето, в което тя заемаше поста на държавен секретар на САЩ.

Инцидентът с имейлите на няколко пъти водеше до спад на рейтинга на Клинтън. Тя получи и редица атаки от вероятния кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп.

Говорителят на Камарата на представителите в САЩ, Пол Райън заяви, че Клинтън е получила преференциално отношение от ФБР. Самата тя бе разпитана от бюрото за разследване през тази седмица.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА