Last news in Fakti

27 Юли, 2016 07:00 1 030 0

Сеч на сайтове в Казахстан

  • казахстан-
  • сеч-
  • сайтове

Те са блокирани заради терористично съдържание

Съдът в Казахстан взе решение за блокирането на 94 сайта в страната, заради разпространение на „терористична и екстремистка пропаганда“, съобщи „Росбалт“.

От началото на 2016 г. районният съд в Астана е получил десетки жалби срещу сайтове, разпространяващи екстремистки материали. Има искове за спирането на разпространението на тези сайтове в Казахстан.

„При преглед на гражданските дела се реши 94 сайта, в които има пропаганда за тероризъм, сепаратизъм и екстремизъм във всичките им форми, подкопаващи националната сигурност, да бъдат блокирани“, се казва в изявление на съда.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА