1 376 1

Заплаха на летището в Амстердам

Силите за сигурност извършват засилени проверки

Заплаха на летището в Амстердам
Снимка Архив АП/БТА
Милена Трачева

Предполагаемата заплаха доведе до въвеждането на извънредни мерки за сигурност на летище Схипхол в Амстердам - петото най-натовареното летище в Европа. Акцията, в която въоръжи полицаи извършват проверки, започна след като властите получили информация за "подозрителна ситуация", съобщава холандският вестник "Тelegraaf".

"Операция в района на летището е в ход, а автобусите спират извън определените места на терминала", заявиха от полицията.

"Летището и района около него остават достъпни и всички операции могат да продължат както обикновено", се казва в изявление на силите за сигурност. Въпреки това, заради засилените проверки на превозни средства са се образували задръствания в района на летището по време на натоварения летен сезон, пише Ройтерс.

“Имаше сигнали за заплаха, свързана с летището”, обяви Едмонд Месхарт, говорител на Националната служба за борба с тероризма. Запитан дали ситуацията е свързана със заплаха за летището, той заяви, "че е твърде рано да се каже".

"Повишените мерки за сигурност имат за цел да осигурят безопасността на хората, работещи на летището и на пътниците", каза още той, но не даде повече подробности.

Холандия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 00:52  31.07.16
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай