2 022 3

Генерал прецака Северна Корея с $ 40 млн

Той е отговарял за вноса на чуждестранна валута от корейски граждани, работещи в чужбина

Генерал прецака Северна Корея с $ 40 млн
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Геренал от Северна Корея е избягал от тоталитарната страна, открадвайки със себе си $ 40 млн., съобщи Korea Times.

Името на избягалия генерал не се споменава. Знае се, че бягството е станало в средата на юли, но новината за него излиза сега.

Военният е заемал позиция, чрез която е отговарял за вноса на чужда валута от корейски граждани, работещи в чужбина.

В момента генералът е в Китай с двама членове на своето семейство. Той планира да избяга в трета страна. Все още не е ясно как точно е откраднал парите.

Според експерти подобно дезертиране от висш военен може да доведе до серия от бягства от корейската армия.  

Северна Корея


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пиф
  Отговор
  1 17:36  01.08.16
  Абе акоо тоталитаризма беше хубаво, като НРБ, ГСДП-Райха, ДАЕШ, КПСС, ...и останалите диктатури, щяха ли да бягат хората бе? този е крадец, а такива тук имаме много от етажите на властта. да не броим братя Галеви, които въпреки,че бяха издирвани от правосъдието съвсем спокойно са напуснали през КПП страната.... Начи парата определя играта, ей тва е извода! накрая Ким Ун ще остане сам с трима генерали и ще играят Белот нейде тъжно гледайки как фолка емигрира на лодки май? България избега по света от тоталитарната мафиия на власт тук.
 • ддд
  Отговор
  2 19:21  01.08.16
  е хайде един да каже че сега е по добре от тоталитаризма само един не да каже сега на мен ми е по добре от преди (като мене)а да каже преди всички живяха по лошо от сега аз бих пожертвал това че сега живея по добре за благоденствието на цял народ а и един етнос пак да ми ми вика БАТЕ:) си струва
 • turgo
  Отговор
  3 08:39  02.08.16
  за мащаба на нашите крадци 40 000 000 долара са нищо.със здраве да си ги харчи човекът , както нашите крадци си ги харчат вече 25 години.дай боже всекиму.

Напиши коментар:


Публикувай