631 2

Германската опозиция се застъпва за транссексуалните

Германската опозиция се застъпва за транссексуалните
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Германска опозиционна партия се застъпва за транссексуалните в страната, съобщи ДПА.

„Зелените“ в парламента искат да прокарат закон, който да улесни транссексуалните при смяната на пола и името в личните им карти.

В момента хората с различна сексуалност трябва да бъдат разпитани от двама държавни служители, преди да предприемат тези стъпки, като процедурата може да се проточи до девет месеца.

„Половата идентичност не е нещо, което може да се диагностицира. Искаме да опростим процеса за смяна на информацията в документа за самоличност, като всичко да зависи само от това по какъв начин човек възприема себе си“, заяви Волкер Бек от партията на „Зелените“.

ДПА припомня, че през 2013 година Германия се превърна в първата европейска страна, която въведе трето, „неопределено“ полово обозначение в акта за раждане, позволяващо на хората, родени с характеристиките и на двата пола, да изберат на по-късен етап в живота си дали искат да бъдат записани като мъж или като жена.

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 16:05  04.08.16
  Ахх, колко важна новина! Сигурен съм, че това е най-належащия проблем в Германия.
 • антимюсли
  Отговор
  2 16:09  04.08.16
  Да ви имам проблемите.Тая паплач,дето я внесохте вече почна да ви коли и взривява,а вие за п...лите се притеснявате. Ако стане война транс изродите с любов ли ще се бият? Много сте толерантни и затова кожуха ви се напълни с бълхи!!!

Напиши коментар:


Публикувай