Last news in Fakti

10 Август, 2016 08:07 1 591 0

Турски офицер поиска убежище в САЩ

  • турция-
  • офицер-
  • сащ

Той е бил командирован в мисията на НАТО в Норфолк

Турски офицер поиска убежище в САЩ - 1
Снимка: БТА/AP

Турски офицер поиска убежище в САЩ, съобщи „Ройтерс“.

Той е бил командирован в мисията на НАТО в Норфолк, Вирджиния.

„На 22-ри юли той остави своите отличителни емблеми и удостоверения в базата, като след това никой не беше чувал нищо за него“, заяви служител, запазил анонимност.

Смята се, че служителят е изчезнал, след като е бил отзован в родината си. Това е станало малко след опита за неуспешен военен преврат в Турция. От турското посолство в САЩ заявиха, че контраадмирал Мустафа Угурлу е прекратил всички свои връзки в страната, след като през миналия месец е била издадена заповед за неговото задържане.

В същото време други двама служители с по-нисък ранг също са били отзовани. Един от тях вече е пристигнал в Турция, а другият се очаква в скоро време. За тях няма издадена заповед за задържане.

От Държавния департамент на САЩ отказват коментар около ситуацията с военните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА