1 184 3

Германия иска разследване в Крим

Сергей Лавров и Франк - Валтер Щайнмайер обсъдиха международните въпроси

Росен Стойчев

Външните министри на Германия и Русия проведоха разговори в Екатерининбург, съобщи ТАСС.

Сергей Лавров и Франк – Валтер Щайнмайер са обсъдили бъдещи енергийни проблеми и въпроси на външната политика в Европа.

Щайнамайер е заявил, че очаква разследване на последните събития в Крим, както от руска, така и от украинска страна. Лавров е отвърнал, че Русия има безспорни доказателства за готвени от украинското правителство саботажи в региона. Според него ситуацията в Украйна буди сериозна загриженост.

Обсъден е бил процесът по насърчаване за уреждане на кризата, въз основа на прилагането на договореностите от Минското споразумение и политическите реформи в региона.

Според Щайнмайер краткосрочното примирие в Алепо е недостатъчно. Лавров е изразил съгласие, но е заявил, че всичко зависи от борбата с терористите. Щайнмайер е подчертал ролята, която Русия има в уреждането на конфликта и е заявил, че той сирийската криза може да се реши „със съвместни усилия“.

Според Лавров проектът Северен поток 2 отговаря на всички европейски изисквания. Щайнмайер заяви, че трябва да се изчака решението на всички проблеми, свързани с конкуренцията и защитата на потребителите в ЕС. Най-вече се визира Полша.

Двамата се договориха да насърчават комуникацията между външните ведомства и в двете страни. Според Щайнмайер комуникацията между Германия и Русия трябва да се поддържа.  

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Като гост
  Отговор
  1 15:14  15.08.16
  "Лавров е отвърнал, че Русия има безспорни доказателства за готвени от украинското правителство саботажи в региона." Миризливите мечкари си разиграват ... мечката, защото така са намерили. Дали щяха да го правят по времето на Рони и Желязната лейди?
 • обезянко
  Отговор
  2 16:32  15.08.16
  Какъв ли щеше да бъде светът без Расссия ?

  Коментиран от #3

 • Бай хой
  Отговор
  3 18:57  15.08.16

  До коментар #2 от "обезянко":

  Сигурно щеше да си с чалма и да държиш ибрика.

Напиши коментар:


Публикувай