Last news in Fakti

15 Август, 2016 21:44 849 0

15 август: Светът в снимки

  • снимки-
  • светът-
  • светът в снимки
15 август: Светът в снимки - 1
Снимки АП и Синхуа / БТА

Индия чества 69 години от своята независимост. Сградата на правителството в Ню Делхи грейна като слънце по време на тържествата. Индия получава своята независимост от британското колониално господство на 15 август 1947 г.

15 август: Светът в снимки

Активисти от Пакистанския младежки форум излязоха на протест заради Деня на независимостта в Индия. Те изгориха огромен портрет на премиера Нарендра Моди.

15 август: Светът в снимки

Полша днес отбеляза своя Ден на армията. В столицата Варшава се проведе военен парад, в който взеха участие всички армейски части в страната. През центъра на града преминаха десетки военни превозни средства.

15 август: Светът в снимки

Силен дъжд се изсипа над руската столица и околностите, причинявайки покачване на речните нива и пропукване на дигите.  Водата се изля по улиците на Москва, превръщайки пътните платна в своеобразни реки, които уловиха в капан десетки хора и автомобили. Около 200 души са били евакуирани от превозни средства, заседнали сред водите.

15 август: Светът в снимки

Първият в света сателит за квантова комуникация, който Китай се подготвя да изстреля в орбита, е наречен "Мо Дзъ", на името на китайски учен и философ от 5-ти век. Новината съобщиха инженери от Китайската академия на науките (КАН). Според КАН квантовият спътник ще провежда експерименти върху високоскоростната квантова доставка на съобщение между сателитни и наземни станции, както и ще тества телепортацията на фотони. Това ще бъде първият в света експеримент по квантова телепортация между Космоса и Земята.

15 август: Светът в снимки

Два състезателни прасета прескачат препятствие по време на селски празник в Сан Бернардино, Швейцария. Празникът е посветен на Възнесението на Мария Магдалена.

15 август: Светът в снимки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА