1 150 2

Великобритания може да получи специален статут

Германия настоява за по-бързо задействане на Член 50

Росен Стойчев

Великобритания може да получи специален статут в отношенията си с ЕС, но за това трябва да задейства по-бързо процедурата за излизане от Съюза. Това бе заявено от германския министър по европейските въпроси Михаел Рот, цитиран от „Ройтерс“.

„Срокът до края на годината трябва да е достатъчен за Великобритания да се организира и приспособи към новата ситуация. Ние не трябва да чакаме твърде дълго. Според мен няма нужда от допълнителен политически натиск. Сигурен съм, че икономическият натиск от самата Великобритания ще бъде много силен.

Нещата трябва да са ясни до изборите за нов европейски парламент през 2019 г., защото след решение за Brexit няма как да има британски депутати в него. Като се има в предвид историческата значимост на Великобритания за ЕС, тя може и да получи специален статус в отношенията си с него. Не мога да си представя Великобритания да получи достъп до европейския пазар, налагайки ограничение върху свободното движение на хора. Не ми се иска нещата да се проточат“, заяви Рот.

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • тошибиян
  Отговор
  1 18:38  16.08.16
  по4на се ала бала
 • бббббб
  Отговор
  2 07:19  17.08.16
  Ама и тия се научиха от нашите политици ,как да не изпълняват или заобикалят волята народна.

Напиши коментар:


Публикувай