861 4

Турция иска членство в ЕС до 2023 г.

Това бе заявено от турския представител в ЕС Селим Йенел

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Целта на Турция е да стане член на ЕС до 2023 г. Това бе заявено от турския представител в ЕС Селим Йенел в интервю пред „Ди Велт“.

„За моята страна ще бъде върхово постижение, да стане член до тогава“, заяви Йенел.

Той подчерта, че за неговата страна не е приемливо да не бъде член на Съюза в дългосрочен план. Това става след изявление на германския министър по европейските въпроси, в който той подчертават, че Турция я очаква дълъг период по присъединяването.

Михаел Рот заяви пред Ройтерс, че още със сключването на сделката за имигрантите с Турция е било ясно, че страната трябва да изпълни 72 критерия за вдигане на визовия режим за нейните граждани.

Според Йенел в момента има недоверие между ЕС и Турция. Той призна, че има съмнение, че Европа ще изпълни ангажимента си за отмяна на визовия режим. Според него либерализация на режима трябва да стане още до края на годината. За това и Анкара търси гаранции от Брюксел.

Турция вече заяви, че е готова да преустанови сделката с бежанците, ако не бъдат изпълнение договореностите от март.

 

 

 

Турция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Чавдар Войвода
  Отговор
  1 16:15  19.08.16
  Азиатската държава Турция в Евросъюза?! Първо на първо е антилогика...
 • Диди
  Отговор
  2 16:59  19.08.16
  Това е кротеск.Ислямската религия не е демократична,а ние знаем че на парво место стои ислямът за тях а не конституционният закон.На Турция местото й не е вав ЕС.

  Коментиран от #4

 • Morgoth
  Отговор
  3 17:20  19.08.16
  Държава която върви към засилване ролята на исляма няма място в Европа. Навсякъде където исляма е взел превес е следвал драстичен упадък, като се почне от древния Египед и се свърши със съвременен Иран. Ще бъде жалко ако Турция тръгне по този път.
 • Д'Мин
  Отговор
  4 08:07  20.08.16

  До коментар #2 от "Диди":

  "кротеск"- нека да е гротеско."парво место"-нека да е първо място. Място-место дублетни форми, препоръчително, а в твоя израз и задължително употребата на място. "местото й не е вав ЕС"-това да го коментирам ли?

Напиши коментар:


Публикувай