1 370 1

Британските чиновници за Brexit нямат офис, съвещават се в кафене

Все още не са осигурени необходимите кадри на министерството, нагърбено със задачата да каже сбогом на Брюксел

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Британските чиновници, които трябва да подготвят плана за излизане на страната от ЕС, и досега нямат собствен офис. Те са принудени да провеждат съвещанията си в едно кафене от известната верига „Старбъкс“ на „Виктория стрийт“ в Лондон, съобщава „Гардиън“.

След избора на Тереза Мей за министър-председател на Великобритания беше решено да се създадат две нови министерства – министерство за излизане от ЕС и министерство за международна търговия.

Почти два месеца след референдума двете министерства не са с осигурени с кадри и не работят в пълен обем.

В министерството за излизане от ЕС са планирани до 300 сътрудници, но до момента са наети само 150, посочва изданието.

„Sunday Times“ наскоро написа, че излизането на Великобритания от Европейския съюз може да се отложи за края на 2019 година заради бюрократични спънки. На референдума във Великобритания през месец юни 52% от гласоподавателите предпочетоха страната им да напусне Европейския съюз.

Великобритания


Още по темата

 • Brexit се отлага за края на 2019 година

  Brexit се отлага за края на 2019 година

  Излизането на Великобритания от Европейския съюз може да бъде отложено за края на 2019 година – година по-късно от планираното, съобщи ...
  14.08.2016
  994
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Диди
  Отговор
  1 13:56  22.08.16
  Абсурдни глупости.Англичаните искат да водят преговори за икономиката със ЕС,да им се правят компромиси за в бъдеще,но Меркел ги отряза и каза че докато те не подадът молбата по член 50 за излизането им,няма да се преговаря и до тогава Англия ще спазва договорите така както останалите държави във ЕС.Меркел ще ги натисне по бързо да излязът.

Напиши коментар:


Публикувай