Last news in Fakti

23 Август, 2016 08:59 1 115 0

Държавният департамент разглежда 15 000 имейла на Клинтън

  • хилари клинтън-
  • имейли-
  • фбр

Те са предадени от ФБР

Държавният департамент разглежда 15 000 имейла на Клинтън - 1
Снимка: БТА/AP

ФБР предаде още 15 000 имейла на Държавния департамент, изпратени от Хилари Клинтън, ,съобщи ABC.

Имейлите са открити в рамките на разследване, свързано с използването на личен имейл от Клинтън по време на нейния мандат като държавен секретар на САЩ.

Предстои разглеждане на имейлите. След това ще бъде преценено кои от тях ще може да бъдат публикувани. Експерти ще преценят коя част от информацията може да засяга националната сигурност и не може да бъде публикувана. Графика за публикуване на писмата трябва да се уточни през следващия месец. Тогава представители на Държавния департамент ще имат среща със съдия.

През миналия месец във ФБР взеха решение, че Клинтън не е нарушила закона. Това позволи тя официално да бъда издигнат за кандидат за президент на Демократическата партия. Изборите в САЩ ще се състоят на 6-ти ноември. Нейният основен опонент ще е Доналд Тръмп.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА