1 742 0

ФБР поднови разследването срещу Клинтън

Следователите са открили нови имейли, които изглежда се отнасят до разследването

ФБР поднови разследването срещу Клинтън
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

ФБР е подновило разследването около имейлите на бившия държавен секретар и настоящ кандидат за президент Хилари Клинтън. Това написа днес директорът на бюрото Джеймс Коми в писмо, изпратено до Правната комисия на Сената, цитирано от CBS News.

Той заявява, че следователите са открили нова порция имейли, които изглежда се отнасят до разследването.

"Във връзка с друг случай, който не е свързан с проведеното до този момент разследване, ФБР научи за съществуването на имейли, които както изглежда, могат да послужат на следователите в работата им около служебните писма в личния имейл сървър на Клинтън. Ще бъде разследвано дали новата порция имейли съдържа класифицирана информация и какво е значението им за разследването, заявява още директорът на ФБР.

Бюрото вече установи, че на частния сървър на бившия държавен секретар е имало секретна информация.

Директорът на ФБР обаче, пише, че "все още не може да се прецени дали този материал може да е от значение и аз не мога да предскажа колко време ще ни трябва, за да завършим това допълнително разследване."

Реакците около новината не закъсняха. Сред първите, които коментираха писмото на Коми, бе републиканцкият кандидат за Белия дом - Доналд Тръмп.

"Те възобновиха случая около нейното престъпно и незаконно поведение, което заплашва сигурността на Съединените американски щати. Корумпираността на Хилари Клинтън излиза извън всякакви обозрими граници. Не трябва да ѝ попречим да вкара престъпните си схеми в Овалния кабинет", заяви Тръмп пред скандиращата тълпата, събрала се на предизборен митинг в Манчестър, Ню Хемпшир.

"Може би най-сетне справедливостта ще възтържествува", добави той.

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай