1 732 4

Европа все по-недоволна от бежанците

Притеснения относно миграцията в целия свят

Европа все по-недоволна от бежанците
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Отрицателните настроения спрямо бежанците нарастват в световен план. Това показва проучване на Ipsos, проведено сред 22 страни в целия свят.

Нараства малцинството от хора, искащи затваряне на границите на своите страни за бежанци. Все повече нарастват опасенията, за това, че сред имигрантите има и терористи.

Негативните нагласи са постоянно високи в Турция, Италия, Русия, Белгия и Унгария. Около 78% от анкетираните твърдят, че имиграцията в техните страни се е повишила през последните пет години.

 

Най-голям ръст във възприятието за повишаваща се имиграция има в Турция, Швеция, Германия и Франция. Около 45% от хората смятат, че имигрантите имат негативно влияние върху техните страни, докато само 20% виждат позитивен ефект. В Индия и Саудитска Арабия са най-позитивно настроени, като съответни 48% и 45% виждат позитивен ефект от имигрантите в своите страни.

49% анкетираните смятат, че в техните страни има твърде много имигранти, а 46% не харесват начина, по който това изменя държавите им.

Проучването е извършено в Аржентина, Австралия, Белгия, Бразилия, Канада, Франция, Великобритания, Германия, Унгария, Индия, Италия, Япония, Мексико, Полша, Русия, Саудитска Арабия, Южна Африка, Южна Корея, Испания, Швеция, Турция и САЩ. 

Франция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 123
  Отговор
  1 09:49  23.08.16
  никой не ще представители на най "мирната религия" такива отрепки идват от ИДИЛ-МИНДИЛ ,свине са...Вижте какво правят със своите сънародници и питайте какво ви чака ...Камион от Ница ,такива са методи на тези уж вярващи в техен измислен рогат бог ..Не ги жалете,не вярвайте на пропаганда за горките деца и жени ...Такива после ще ни колят и бесят...
 • 456
  Отговор
  2 15:53  23.08.16
  Не бих могъл да го кажа по добре.Да ходят в Суадитски Арабия да си блъскат промитите черепчета по 5 на ден в пода
 • 456
  Отговор
  3 16:02  23.08.16
  Къде са сега шушумигите които направиха митинг в София в тяхна подкрепа и лозунг WELCOME HOME.Защо не си ги прибраха вкъщи като толкова ги кефят а се изпокриха като започнаха атентатите в Европа.Нека да излязат да ги защитят че това им е традиция да убиват жени и деца и така показват какви мъжкари са.Къде сте мишленца......
 • Да ама не
  Отговор
  4 18:44  23.08.16
  Не забравяйте, че еврокомисар Кристалина /Сталинка/Георгиева виден представител на западната политика, неслучайно подготвяше българския народ, че емигрантите от Близкия изток и Африка ще решават проблема с ниската раждаемост в България и трябва да бъдат заселвани в обезлюдените села. Не забравяйте и сърдечните пожелания на Барак Обама :” Поздравявам България за приемането на хиляди бежанци и ви насърчавам в хода на работата ви за интеграцията им в обществото публично да отстоявате нуждата от толерантност. Имате нашата постоянна подкрепа в тези усилия.”

Напиши коментар:


Публикувай