1 863 5

Изселиха ромски катун край Одеса след убийство на дете

Милена Богданова

Споразумение за напускане на ромския катун днес в село Лощиновка, край Одеса, са постигнали местната власт, гражданите и ромите. След проведено заседание на жителите на Лощиновка и селския съвет се е стигнало до решение ромските семейства да бъдат изселени. Власите са провели среща с ромския барон, на която е била дискутирана крайно напрегната ситуация в следствие на убийството на 8-годишно момиченце от 20-годишен мъж от ромско семейство.

От Одеската областна държавна администрация уточниха, че след приемането на решение за изселването на няколко семейства от Лощиновка, където по-голямото население е съставено от българи, местните власти ще изготвят необходимите документи в установения от закона ред и ще ги пратя към съответните органи.

На проведената среща между жителите на селото и местната власт хората са се оплакали, че са се изморили от своеволията на ромите, които участват в разпространението на наркотици, грабежи и други престъпления. Убийството на детето е преляло чашата на търпението.

До инцидента се стигна след изнасилването и убийството на 8-годишно момиче от 21-годишен, член на ромския катун. Следствените власти са установили, че смъртта е в следствие на остър предмет в гръдната област. Заподозреният за убийството е задържан на 29 август.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 09:35  29.08.16
  Хитлер се е родил много рано. Сега трябваше да е на власт в Германия. Циганите са хлебарките във всяко общество. Етнос който даже няма държава. Те и не могат да имат, защото сами ще умрат от глад.
 • Гост
  Отговор
  2 14:16  29.08.16
  Да ... има и такива българи ...
 • Пловдив
  Отговор
  3 16:53  29.08.16
  навсякъде тия цигани,раждат ли раждат,в Столипиново са 50 хиляди м....ла
 • Сашо Дъмбела
  Отговор
  4 23:36  29.08.16
  Населението като е малоумно да не реват от циганите . Достоен и адекватен народ няма да търпи цигански паразити да го съсипват .
 • Бай Ганьо
  Отговор
  5 13:24  30.08.16
  Да живее Османската империя

Напиши коментар:


Публикувай