1 576 0

Папата прие Марк Зукърбърг

Двамата са обсъдили как да се използват комуникационните технологии за социални каузи

Снимки АП/БТА
Снимки АП/БТА
Милена Трачева

Папа Франциск се срещна с Марк Зукърбърг, основател и главен изпълнителен директор на Фейсбук, съобщава Радио Ватикана.

По време на частната аудиенция с главата на Римокатолическата църква, Зукърбърг е бил придружен от своята съпруга Присила Чан.

В изявление, разпространено от пресслужбата на Светия престол се казва, че двамата "разговаряха за начините, по които биха могли да се използват комуникационните технологии за намаляване на бедността, насърчаване на културните връзки и вдъхване на надежда на най-бедните и уязвимите."

„Присила (съпругата на Зукърбърг, бел.ред.) и аз имахме честта да се срещнем с папа Франциск във Ватикана. Казахме му колко сме вдъхновени от неговото послание за милост и разбирателство. И двамата със съпругата ми изпитваме възхищение от начина, по който може да комуникира с хора от всички религии по света”, написа Зукърбърг в публикация във Фейсбук.

Атмосферата на срещата, която се е провела в резиденцията Санта Марта, във Ватикана, е била непринудена, но въпреки това Зукърбърг е бил с тъмен костюм и вратовръзка. Това е първият случай, в който милиардерът облича нещо различно от обикновената сива тениска и дънки.

Италия


Още по темата

 • Зукърбърг преоткри религията

  Зукърбърг преоткри религията

  Изпълнителният директор и основател на Фейсбук Марк Зукърбърг престанал да се смята за атеист. Изданието Quartz обърна внимание на една от ...
  3.01.2017
  1 223
  3

Напиши коментар:


Публикувай