1 929 3

Лазаня с кървав вкус, или защо Италия се вбеси

Прекрачена ли е границата?

Денис Джамбазов

Карикатура на френското сатирично списание „Шарли Ебдо“ разгневи италиански политици и граждани. Тя е озаглавена „Земетресение в италиански стил“ и показва жертви на земетресението, затиснати от няколко слоя лазаня.

Кметът на Аматриче Серджио Пироци описа нарисуваното като „срамна сатира“, неуместна за трагедията, отнела живота на близо 300 души.

Неговата реакция бе последвана от стотици гневни потребители в социалните мрежи, които изразиха възмущението си от карикатурата в този труден за Италия момент.

Министърът на правосъдието Андреа Орландо заяви пред „Фигаро“, че е отвратен от видяното и добави, че списанието е искало да привлече вниманието на медиите.

Френският посланик в Рим заяви, че карикатурата на „Шарли Ебдо“ не отразява позицията на страната му за случилото се.

Световните агенции припомнят, че след нападението в редакцията на списанието много италианци са изразили подкрепа и солидарност. Сега обаче написаха „Повече не съм Шарли“ в социалните мрежи.

А какъв бе отговорът на „Шарли Ебдо“? Списанието публикува още една карикатура, пишейки „Италианци, не „Шарли Ебдо“ построи вашите домове, а мафията“.

Италия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 17:52  03.09.16
  Eй тия тъпаци много прости и нагли бе, как не ги е срам. Брадатите май трябваше съвсем да ги затрият тогава. Ама и техните управници как пък не можаха да ги стегнат малко още след първата карикатура, малко да им се постреснат, как може такова нещо. Нищо чудно италианците да им спретнат някоя вендета, да ги видим тогава какво ще драскат, френски малоумници.
 • Татяна
  Отговор
  2 17:57  03.09.16
  Това, вече е прекалено. Тези хора не уважават никого и нищо. Светът не е Шарли, поне аз.
 • ХАСАН
  Отговор
  3 01:42  30.11.16
  Не с всичко можеш да правиш пари!! Прав беше Папата като каза във връзка с атентата срещу спмсанието че някой ако напсува майка ми то аз ще го фрасна!!

Напиши коментар:


Публикувай