Last news in Fakti

6 Септември, 2016 15:00 3 391 1

Американски войници на турската граница

  • himars-
  • ислямска държава-
  • оръжие-
  • системи-
  • сащ-
  • турция-
  • американски войници

Те ще използват новопоставените системи HIMARS

Американски войници на турската граница - 1

Около 50 американски войници са пристигнали в Турция, за да използват наскоро поставените мобилни ракетно-артилерийски системи HIMARS в борбата срещу джихадистите от Ислямска държава, съобщава в. "Хюриет".

Разположени в близост до системата за противоракетна отбрана на турските въоръжени сили (ТСК) в югоизточната провинция Газиантеп, HIMARS има обхват от 92 километра и е изключително мобилна.

На 3 септември, посолството на САЩ в Анкара обяви, че американски сили са ударили цели на ИД в близост по турско-сирийската граница с помощта на HIMARS.

Първоначално не бе ясно кога точно ракетната система ще бъде позиционирана в Турция, тъй като подписаната между Вашингтон и Анкара сделка за разполагането ѝ по границата през май се забави. Въпреки това в средата на август HIMARS бе инсталирана и готова да удари екстремистите от другата страна на границата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лъва

    0 0 Отговор
    Обаче Турция и САЩ разигравата страхотен театър за пред световната общественост като използват и медиите за това.Първо създадоха ИДИЛ с цел дестабилизация на близкия изток и европа.После се започна едно разполагане на войски едни изстрели на ракетки от границата със сирия УЖ ЧЕ БОМБАРДИРАМЕ идил а всъщност това всичко е едно пълно фиаско целящо да накара хората по света да си мислят че САЩ води активна борба с тероризма а то всъщност е точно обратното чрез тероризма те налагат своята политика навсякъде по света така им идва по-евтино и задкулисно.Уникално преставление.Тия ракети от прословутата залпова система които ги изстрелват въобще не се знае къде падат най-вероятно обстрелват полуразрушени и обезлюдени села докато в същото време по тайни канали сигурно снабдяват тия талибани там както с оръжие така и с така наречените "военни съветници".
Новини по държави: